Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Finansman Konferansı

Euromoney Institutional Investor Plc Direktörü Richard Ensor, fonlara erişimin zor hale geldiğini, yeni finansman tekniklerine ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Önümüzde gelirleri artırma konusu var. Emlak vergilerini artırma, özelleştirme gibi... İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu yönde finansman temini içinde'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Yerel ve Bölgesel Yönetimler Finansman Konferansı

Euromoney'in ING Bank sponsorluğunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlediği ''Yerel ve Bölgesel Yönetimler Finansman Konferansı''nda konuşan Euromoney Institutional Investor Plc Direktörü Richard Ensor, 30 ülkeden 400 delegenin katıldığı konferansta yerel yönetimlerin finansmanındaki sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılacağının tartışılacağını söyledi.

İstanbul'un asırlar boyunca finansmanın önemli merkezlerinden biri olduğunu, bu yılın ilk yarısında Türkiye'nin yüzde 10'un üzerinde büyüyerek Çin'den sonra en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu dile getiren Ensor, buna karşın hala dünyada borç krizinin devam ettiğini, özellikle batı Avrupa'da bankacılık problemlerinin sürdüğünü, yeni finansman elde edebilmek için farklı yönlere bakmak gerektiğini kaydetti.

Batı Avrupa'nın 12 ülkesinde yerel ve bölgesel yönetimlerin borcunun 1,4 trilyon Avro olduğuna, mevcut borç stokunun 2012'de de aynı büyüklükte devam edeceğine dikkati çeken Ensor, merkezi yönetimlerin yerel yönetimlere gönderdikleri fonlarda kısıtlamaya gittiklerini, İspanya'nın değişik bölgelerinde bu konuda problemler yaşandığını anlattı.

Richard Ensor, ''Fonlara erişim zor hale geldi. Yeni finansman tekniklerine ihtiyaç var. Önümüzde gelirleri artırma konusu var. Emlak vergilerini artırma, özelleştirme gibi...İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu yönde finansman temini içinde. İçinde bulunulan siyasi ortam çok elverişli değil'' diye konuştu.

Konferans çerçevesinde düzenlenen panele katılan Finlandiya'nın Lahti şehri Finans Müdürü Tuija Jakala da yatırım için kente para bulmaya çalıştığını belirterek, ''Piyasadan daha fazla kredi almamız gerekiyor. Ülkede genel bir kısıntıya gidilmesine karşın biz yatırımlara devam ettik, personel çıkarmadık'' dedi.

Avrupa Yatırım Bankası Batı Avrupa Kamu Sektörü ve Kamu Hizmetleri Bölüm Başkanı Jean Christophe Chaline de banka olarak yerel yönetimlere her yıl uzun dönemli yaklaşık 50-70 milyar avro arasında kredi verdiklerini bildirdi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yerel-ve-bolgesel-yonetimler-finansman-konferansi-_89131.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!