Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerli Üretim Yalıtımda İhracatı Durdurdu

BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Türkiye’de üretimine başladıkları ısı ve su yalıtımı ürünleri i

Ticaret



b>BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Türkiye’de üretimine başladıkları ısı ve su yalıtımı ürünleri ile ithalatın önünü kesmeyi başardıklarını söyledi.

Ürkmez, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk kez kendilerinin ürettiği bitümlü örtülerde 22 ülkeye ihracat yapar duruma geldiklerini kaydetti. ABD ve Kanada’dan ithal edilen “shingle” çatı kaplama malzemelerini de üreterek ithalatı düşürdüklerini söyleyen Ürkmez, “extrude” ısı yalıtım plakalarında da ihracat yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Kendinden yapışan yalıtım ürünü olan “bitüself”in de ihracatının hızla arttığını kaydeden Levent Ürkmez, şöyle konuştu: “Yalıtımda Türkiye’ye getirdiğimiz teknoloji ve burada yaptığımız üretimle ithalatın önünü kesmeyi başardık. Amacımız bu alanda ürün çeşitliliğini arttırarak ihracatı da arttırmak. 3 milyon dolar olan ihracatımızı 5 milyon dolar seviyesine çıkarmayı planlıyoruz.”

Ürkmez, İzmir Kemalpaşa’daki tesislerinin kapasitesini arttırmak amacıyla 3 milyon dolarlık yatırıma geçeceklerini dile getirdi. BTM’nin yurtiçi satışlarının 20 milyon dolar civarında gerçekleştiğini, grup cirosunun 50 milyon dolara ulaştığını da kaydeden Ürkmez, şöyle konuştu:

“2003 yılında ciroyu 65 milyon dolar ve çalışan sayımızı 600’e çıkarmayı planlıyoruz. 2005 yılında ise 100 milyon dolarlık ciro ve 700 çalışanla Ege’nin ilk 50 ve Türkiye’nin 500 büyük kuruluşu arasına girmeyi hedefliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerli-uretim-yalitimda-ihracati-durdurdu_3432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!