Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Yerliler' Küresel Isınmaya Karşı Birleşti

Küresel ısınmadan en az sorumlu olanlar, ancak olumsuz sonuçlarından da en fazla etkilenecekler, iklim değişikliğine bağlı ısınmanın tehlikelerine dikkat çekmek için bir zirve düzenliyor. Yeryüzünün yerli halklarının düzenlediği bu ilk küresel ısınma zirvesi Alaska’da başladı.

Radikal Gazetesi
'Yerliler' Küresel Isınmaya Karşı Birleşti

Küresel ısınmadan en az sorumlu olanlar, ancak olumsuz sonuçlarından da en fazla etkilenecekler, iklim değişikliğine bağlı ısınmanın tehlikelerine dikkat çekmek için bir zirve düzenliyor. Yeryüzünün yerli halklarının düzenlediği bu ilk küresel ısınma zirvesi Alaska’da başladı. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da aralıkta yapılması planlanan BM iklim konferansı öncesinde küresel ısınmadan en büyük zararı gören yerli halkların seslerini duyurmak amacıyla önceki gün başlayan BM himayesindeki zirveye yerli halkların 400 kadar temsilcisinin yanı sıra 80 ülkeden gözlemci katılıyor.

24 Nisan’da ortak bildiri yayımlanarak sona erecek zirvenin düzenleyicileri, iklim değişikliğine neden olan eylemlerden en az sorumlu olan yerli halkların, sorunun sonuçlarına en çok maruz kalacak olmalarına dikkati çekiyor. Zirvede bölgesel raporların sunulmasının yanı sıra heyetlerin hükümet temsilcileriyle, iş ve üniversite çevreleriyle ve sivil toplum örgütleriyle müzakereler de yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerliler-kuresel-isinmaya-karsi-birlesti_68367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!