Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Yeryüzü ve Strüktür

Sibel Kocakaya’nın Mixer’deki ikinci kişisel sergisi “Yeryüzü ve Strüktür” başlığı ile 4 Şubat - 18 Mart 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

Yeryüzü ve Strüktür
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Şubat 2023
BİTİŞ TARİHİ: 18 Mart 2023
YER: Mixer
DÜZENLEYEN:

Mixer

WEB ADRESİ:

www.mixerarts.com 

DİĞER BİLGİLER:

A. Mixer, Mumhane Cad. No:50, Kat -1, Karaköy, İstanbul 

Einfo@mixerarts.com

+ Ajandama Ekle

Bern’de yaşayan ve çalışmalarını Basel ve Zürih’te sürdüren Sibel Kocakaya'nın, on yıl aradan sonra Mixer’deki ikinci kişisel sergisi Yeryüzü ve Strüktür 4 Şubat - 18 Mart 2023 tarihleri arasında Mixer’de izlenebilir.

Yeryüzü ve Strüktür Sibel Kocakaya’nın, doğa ve çevresel kaynaklar ile mimari yapı ve malzemelerin biraradalığını disiplinlerarası bir yaklaşımla sunan çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergide yer alan resim, kolaj, kağıt üzerine yağlıboya çizim, fotoğraf, video, heykel ve yerleştirme çalışmaları sanatçının pratiğinin geniş bir sunumunu izleyici ile buluşturuyor. 

Sibel Kocakaya’nın pratiğinde odak noktası psikocoğrafya kavramıdır. Sanatçı mekan kavramını, bulunduğu yer ve sanatçı olarak, o yer ile kurduğu etkileşim üzerinden ele alıyor. Buradan hareketle serginin ana eksenini dağ manzaraları, antik ve modern mimari yapılar ve malzemenin dönüşümü oluşturuyor. Sanatçı, mekan ile kurduğu ilişkiyi üretim sürecinde performatif bir eyleme dönüştürüyor. Resimden heykele, çizimden yerleştirmeye tüm çalışmaları bu performansların birer tanığı olarak sergide yeni bir deneyim alanına evriliyor. Sergide yer alan video çalışması ise temelde tahta parçalarının çıkardığı sese dayanarak tarihsel öz ile çağdaş öğeler arasında performatif bir eyleme dönüşüyor. Sibel Kocakaya’nın, Bern’de yenilenmekte olan bir evin odasında duvarla tahta parçaları arasında orkestra yönetiyormuşçasına gerçekleştirdiği performans sergi mekanında bir ses enstalasyonuna dönüşüyor.

Yeryüzü ve Strüktür sergisinde Sibel Kocakaya’nın son dönem sanatsal araştırma ve çalışmaları, yapıların; çevrenin; malzeme yüzeylerinin algı ve geçişlerini renk ve yansımaları ile şekillendiriyor. Işık ve renk müdahaleleriyle oluşturduğu işler üzerinde çalıştığı kurgusal bir karakter de performatif eyleme dönüşen işlerin bir parçası haline geliyor.

Sibel Kocakaya’nın sergisi Yeryüzü ve Strüktür, 4 Şubat - 18 Mart 2023 tarihleri arasında 11.00-19.00 saatleri arasında Mixer’de görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yeryuzu-ve-struktur_194375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!