Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil GYO’nun Notu 8,66’ya Yükseldi

Innovia’yı portföyünde bulunduran Yeşil GYO, 'Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu'nu 8,66’ya yükselterek Dünya Kurumsal Yönetim Endeks’ine (WCGI) göre de 1. Grup içinde yer aldı.

yapi.com.tr
Yeşil GYO’nun Notu 8,66’ya Yükseldi

Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş, 2011 yılında Yeşil GYO için 8,56 olarak belirlediği 'Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nu, yeni derecelendirme döneminde 8,66’ya yükseltti. SAHA’nın 24 Ocak 2012 tarihinde yayınlamış olduğu Dünya Kurumsal Yönetim Endeks’ine (WCGI) göre de Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 1. Grup içinde yer aldı.

Şirket yönetim kurulu bünyesindeki komitelerin daha etkin çalışmaları ve özellikle kurumsal yönetim komitesinin faaliyetini artırmış olması; başta şirket çalışanları olmak üzere, menfaat sahiplerinin şirket yönetimine katılımını destekleyici uygulamaların başlatılmış olması ve şirketin çevre bilinci çerçevesinde çeşitli faaliyetlere sponsorluk etmesi, not artışındaki temel etmenler olarak öne çıktı.

İMKB’de 31 Ağustos 2007 tarihinden itibaren, 'Kurumsal Yönetim İlkeleri'ni uygulayan şirketlerin dahil olduğu Kurumsal Yönetim Endeksi hesaplanıyor. Halen endekste 32 şirket bulunuyor. GYO’lar arasında ilk kurumsal derecelendirme yaptıran şirket olma özelliğine de sahip olan Yeşil GYO, 31 Ağustos 2007 tarihinden bu yana Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alıyor. Derecelendirme metodolojisinin temelini, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 'Kurumsal Yönetim İlkeleri' oluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-gyonun-notu-8-66ya-yukseldi_91614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!