Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Türbe ve Atatürk Köşkü Onarılıyor

Bursa’nın simgesi Yeşil Türbe ile bir yıldır ziyarete kapalı olan Atatürk Köşkü’nün restorasyonu için seferberlik başlatıldı. Bursa Valisi

Zaman



b>Bursa’nın simgesi Yeşil Türbe ile bir yıldır ziyarete kapalı olan Atatürk Köşkü’nün restorasyonu için seferberlik başlatıldı.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Bursa’nın tarihi ve turistik kimliğini koruyabilmesi için eski eserlerin korunması gerektiğini belirterek, Yeşil Türbe ile Atatürk Köşkü’nün onarımını en kısa sürede gerçekleştireceklerini söyledi.

Vali Köksal, Kültür İl Müdürü Ahmet Gedik, Bayındırlık İl Müdürü Ali Özyurt, Müze Müdürü Öcal Özeren ve Röleve Müdürü Mehmet Gülhan Yavuz’la birlikte Atatürk’ün Bursa’ya geldiğinde kaldığı ve kendisine ait olan eşyaların bulunduğu köşkü gezerek yapılacak restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Köksal, “Ahşaplarının çürümesi ve yaşanan depremlerden zarar görmesinden dolayı köşk bir yıldır kapalı. Restorasyon için üniversite, mimarlar odası ile ilgili birimlerin temsilcilerinin yer alacağı komisyon kuracağız. Ardından köşkün rölevesi çıkartılacak. Köşkün sahibinden satın alınarak Atatürk’e hediye edildiği tarih olan 24 Ocak’a kadar restorasyonu bitireceğiz.” dedi.

Yeşil Türbe’nin ise hazırlanan rölevesini Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’ya bizzat kendisinin verdiğini ifade eden Köksal, “Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Atatürk Köşkü ile Yeşil Türbe’nin restorasyonuna özel önem veriyor. Her iki tarihi binanın restorasyonu konusunda ödenek problemimiz de yok. Bu bakımdan Yeşil Türbe ile Atatürk Köşkü onarılarak, eski görkemli güzelliklerine kavuşacaklar.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-turbe-ve-ataturk-kosku-onariliyor_4201.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!