Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil, Y&Y GYO ile Birleşip Yabancılara Kapı Aralayacak

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, şirketi bünyelerindeki halka açık Y&Y GYO ile birleştirerek yabancı fonların ilgisini çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sabah Gazetesi
Yeşil, Y&Y GYO ile Birleşip Yabancılara Kapı Aralayacak

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, bünyelerindeki halka açık Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Yeşil İnşaat şirketlerini birleştireceklerini açıkladı. Yeşil İnşaat'ın bundan sonra yapacağı projelerde GYO'nun önemli bir rol oynayacağını söyleyen Yeşil, "Yapmak istediğimiz daha çok proje var. Bunların GYO şirketimiz aracılığıyla yapılması vergi avantajı açısında önemli. Bu birliktelik ile hem daha fazla proje yapabilir hale geleceğiz hem de yatırımcımıza da bu şekilde daha çok kazandıracağımızı düşünüyoruz. Birleşme için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurumuzu yaptık, cevap bekliyoruz" dedi.

Vergi avantajı önemli

Yeşil, iki şirketin birleşmesiyle 600-700 milyon dolar civarında bir büyüklüğe ulaşmayı tahmin ettiklerini de söyleyerek birleşme sonrasında hedeflerinin "Şu anki yapımız yabancı fonların ilgisini çekecek nitelikte değil. Bizim hedefimiz bu birleşmenin ardından yabancı fonların ilgisini çekebilecek düzeye gelmek. Bu tip fonlar özel şirketlerden çok borsada işlem gören şirketlere yatırım yapmayı tercih ediyor" diye konuştu. Yeşil, birleşme sonrasında hedeflerinin kısa vadede 1 milyar dolar uzun vadede ise 5 milyar dolar büyüklüğe ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi. Halka açık gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinin vergi avantajından faydalandığını ve bundan sonraki yatırımlarda bu avantajı kullanmak istediklerini dile getiren Yeşil, SPK başvurumuzu değerlendiriyor. Oradan çıkacak karar sonucunda iki şirketimizi birleştirme hedefindeyiz. Bu birleşme ile ne kadar büyüklüğe ulaşacağımızı PriceWatersHouseCoopers (PWC) tarafından denetleniyor.

Plazaya 177 metrelik izin

Bir aya kadar bu konunun sonuçlanacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Yeşil İnşaat'ın halka açık şirketi Y&Y GYO'da yüzde 18 hisse Yeşil Grubu, yüzde 15 hisse Amerikalı ortak Rudolf Younes kalan yüzde 67'lik bölüm ise halka açık bulunuyor. Yeşil, planladıkları birleşmenin gerçekleşmesinin ardından kendi elinde olan hisselerin artacağını da sözlerine ekledi . Yeşil ayrıca yabancı ortağı Younes ile Belarus gibi alternatif pazarlar ve ABD'de de yatırım hedefleri olduğundan bahsetti. Beylikdüzü'nde gerçekleştirdikleri 14 bin konutluk Innovia projesinin 3. etap satışlarının devam ettiği, yakında 4. etabı da satışa çıkaracaklarını belirten Yeşil, bu proje dışında bu sene başlayacakları projeleri anlattı. Yeşil, Topkapı'da Yeşil Plaza'nın hemen yanında 270 metre yükselik için başvurdukları Yeşil Plaza 2 projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 177 metrelik izin çıktığını ve bu projeye eylül ayında başlayacaklarını açıkladı. Yeşil, "33 katlı olacak projenin ilk 10 katı otel kalan katlar ise rezidans olacak. Otel için yabancı gruplarla görüşmelerimiz devam ediyor. Rezidansları daha küçük metrekarelerden yapıp metrekaresi ortalama 4 bin dolardan satışa çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Yeşil, yatırımın 100 milyon dolara malolacağını da sözlerine ekledi.

Kartal'a Innovia

Trump'ın isim hakkının hala kendilerinde olduğunu da hatırlatan Yeşil, Trump adıyla bir projeye başlamayı hedefledikleri bu proje için yer aradıklarını açıkladı. Yeşil ayrıca Beylikdüzü'nde devam eden Innovia projesinin devamını Kartal'da yapacaklarını söyleyerek projenin binin üzerinde konuttan oluşacağını açıkladı. Innovia projesinin konumu ve küçük mertekareli evlerden oluşması nedeniyle fiyat avantajı sunduklarını söyleyen Yeşil, "400-600 bin TL'ye herkes konut yapar. Ancak bu fiyatı verip ev alacak 3-4 bin kişi var. Belediyeler ile birlikte arsa üretip 100 bin TL ortalamasında konut yaparsanız bu evleri alabilecek 50 bin hedef kitle var. 400 bin TL'lik evi herkes yapar" diye konuştu.

1000 prefabrik villa

Yeşil, ayrıca Zekeriyaköy'de 90 villadan oluşacak Jade Villaları isimli bir projeye başlayacaklarını ve 35 milyon dolar yatırım yapacaklarıı kaydetti. Bu projenin ise bir aya kadar başlayabileceğini bildirdi. ABD'de Innovida isimli bir prefabrik ev üreten bir şirkete de ortak olduklarını kaydederek "Şirketin Umman, Miami, Dubai'de üretim merkezleri bulunuyor. Bu prefabrik evler depreme ve yangına karşı dayanıklı. 2-3 ayda kurulabilen bu evlerden 1000 adet prefabrik villanın yer alacağı bir projeye başlamak için yer arıyoruz. Metrekaresi bin 500- 2 bin TL'den prefabrik villa satacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-yy-gyo-ile-birlesip-yabancilara-kapi-aralayacak_79324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!