Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşilin Kalbine 15 Katlı Plan

Arhavi’de 15 katlı binalar yapabilmek için hazırlanan imar planı yaşam savunucularının girişimiyle ikinci defa durduruldu. Söz konusu plan için şimdi imar komisyonunda rapor hazırlanacak

yapi.com.tr
Yeşilin Kalbine 15 Katlı Plan

Artvin Arhavi’de, doğayla uyumsuz çok katlı yapıların ortaya çıkmasına zemin hazırlayan imar planı, yaşam savunucularının girişimi sonucunda belediye meclisinden şimdilik geçemedi.

Birgün'den Demet Sargın'ın haberine göre, söz konusu imar değişikliğinin bir benzeri olan ve yine binalarda 14 kata kadar çıkabilme olanağı tanıyan imar planı 2015 yılında ilçe belediyesinden geçerek onaylanmıştı. İlçenin doğasını yok edecek, betonlaşmayı artırarak yeşil alanları azaltacak olan plana karşı Arhavi Doğa Korum Platformu, Şehir Plancıları Odası aracılığıyla bir dava açtı.

Yüksek binalar mühürlendi

Rize İdari Mahkemesi, açılan davayı reddedince yaşam savunucuları Danıştay’a başvurdu. Danıştay’ın yerel mahkemenin kararını bozmasıyla tekrar yargılama süreci yapıldı. Sonuç olarak Mayıs ayında çıkan mahkeme kararına göre imar planı iptal edildi. Dava süreci devam ederken, ilçede 14 yüksek katlı bina yapıldı. Planın mahkemece iptaline bağlı olarak mühürlenen bu binaların akıbeti de merak konusu…

İmar planının mahkemece iptal edilmesi karşısında Arhavi Belediyesi yeni bir imar planı hazırladı. Yaşam savunucularının müdahalesi sonucunda belediye meclisinden geçemeyen plan için şimdi imar komisyonunda rapor hazırlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesilin-kalbine-15-katli-plan_168023.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!