Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşiller'den ''Nükleer'' Karşıtı Kampanya

Nükleer karşıtları kurulması planlanan santrali "uyumayarak" protesto edecek. Nükleer santral ihalesinin sonuçlanacağı 24 Eylül'e kadar sürecek eylem internetten canlı izlenebilecek. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ümit Şahin, Taksim'deki Yeşil Ev'de düzenlediği basın toplantısında, Yeşiller Partisi olarak 22 gün sürecek yeni bir kampanya

CNN Türk
Yeşiller'den ''Nükleer'' Karşıtı Kampanya

Nükleer karşıtları kurulması planlanan santrali "uyumayarak" protesto edecek. Nükleer santral ihalesinin sonuçlanacağı 24 Eylül'e kadar sürecek eylem internetten canlı izlenebilecek. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ümit Şahin, Taksim'deki Yeşil Ev'de düzenlediği basın toplantısında, Yeşiller Partisi olarak 22 gün sürecek yeni bir kampanya başlattıklarını, 24 Eylül'de teklif süreci sona erecek olan nükleer santral ihalesine kadar uyumayacaklarını ve sürekli eylemde olacaklarını söyledi. Şahin, ihale sonuçlanırsa, Türkiye'nin, sonu hiç de iyi bitmeyecek bir kirli nükleer maceraya sürüklenmiş olacağını iddia etti.

Türkiye'nin sürüklendiği nükleer tehdide ilişkin sürekli eylem yapacaklarını dile getiren Şahin, "Türkiye'yi nükleer karanlığa sürükleyen AKP hükümeti ve gözlerini bürüyen kar hırsıyla ihale kapısında bekleyen şirketler, meydanın boş olmadığını zaten biliyorlar. Sadece Yeşiller değil, bütün nükleer karşıtları, Türkiye'nin bu tehlikeli yoldan geri dönmesi amacıyla kamuoyunu ve hükümeti uyarmak için 24 Eylül'e kadar seslerini giderek daha fazla yükseltecekler.

Biz de Türkiye'nin bundan önce defalarca nükleer maceraya sürüklenmesini önlemiş nükleer karşıtı hareketin bir parçası olan Yeşiller olarak, nükleerci hükümete ve nükleerci şirketlere cevabımızı uyumayarak, nükleere karşı sürekli eylemde olduğumuzu göstererek veriyoruz" dedi.

Ümit Şahin, kampanya merkezi olan Yeşil Ev'in 24 saat açık olacağını ve sürekli tutulacak eylem nöbetinin internetten canlı olarak yayınlanacağını da kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesillerden-nukleer-karsiti-kampanya_63480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!