Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıkım Kararı Hiçe Sayılıyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2007’de depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Kartal Süleyman Demirel Lisesi’nde eğitim sürdürülüyor. Okulun tahliye edilmesi için yapılan yeni Kartal Süleyman Demirel Lisesi’ndeyse hakkında yıkım kararı verilen okulun değil, güçlendirme çalışmaları sürdürülen çeşitli okulların

Cumhuriyet Gazetesi



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2007’de depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Kartal Süleyman Demirel Lisesi’nde eğitim sürdürülüyor. Okulun tahliye edilmesi için yapılan yeni Kartal Süleyman Demirel Lisesi’ndeyse hakkında yıkım kararı verilen okulun değil, güçlendirme çalışmaları sürdürülen çeşitli okulların öğrencilerine eğitim veriliyor. CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili dosyanın kendisine de ulaştığını belirterek “Bu anlayış AKP’nin depreme yaklaşımının ve gençlerin yaşamını önemsemediğinin somut bir göstergesidir. 29 Mart’ta ettiklerini bulacaklar” dedi.

Süleyman Demirel Lisesi’nde okuyan öğrencilerin ailelerinin şikâyetleri üzerine Kartal’da iki Süleyman Demirel Lisesi olduğu ortaya çıktı. Veliler, 2007’de yıkılarak yeniden inşa edilmesi gereken binada çocuklarının halen eğitim gördüğünü belirterek “Çocuklarımız için Kartal’da lise yapıldı. Adı da kondu ve şu an eğitim görülüyor. Bizim çocuklarımız hasarlı okulda eğitimlerine devam ederken yapılmış olan lisemizde, Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu, Yakacık Meslek Lisesi bugüne kadar eğitim gördü. Şu an Mahmut Kemal İnal İlköğretim Okulu, bu okuldan sonra ise Gürbüz Bora İlköğretim Okulu eğitim görecek” dediler.

‘AKP depremi umursamıyor’

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ise “Öğrencilerin deprem riski olan ve yıkılmasına karar verilen okulda eğitimlerine devam etmesi hayret vericidir. Kartal’daki partililerimiz durumu tarafımıza iletti. Bu anlayış AKP iktidarının depreme yaklaşımının ve gençlerin yaşamını ne kadar dikkate aldığının somut bir göstergesidir...” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikim-karari-hice-sayiliyor_67104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!