Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıkıma Para Bulunamıyor

Muğla il özel idare sınırlarında yapılan araştırmada, çoğunluğu Marmaris'te olmak üzere 4 bin 865 binanın kaçak olduğu belirlendi. Bu binalardan 3 bin 534’ü hakkında yasal işlem yapıldı ve yıkım kararı verildi. Ancak yıkım için il özel idaresinin yaklaşık 10 milyon 500 bin liralık ödenek istemini, “paramız yok” diye reddeden il genel meclisi,

Cumhuriyet Ege
Yıkıma Para Bulunamıyor

Muğla il özel idare sınırlarında yapılan araştırmada, çoğunluğu Marmaris'te olmak üzere 4 bin 865 binanın kaçak olduğu belirlendi. Bu binalardan 3 bin 534’ü hakkında yasal işlem yapıldı ve yıkım kararı verildi. Ancak yıkım için il özel idaresinin yaklaşık 10 milyon 500 bin liralık ödenek istemini, “paramız yok” diye reddeden il genel meclisi, kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili kırsal ölçekli alt planların hazırlanması gerektiğini vurguluyor.

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerine sahip Muğla kaçak yapı cennetine döndü. Kaçak yapılar yoğunluklu olarak Özel Çevre Koruma (ÖÇK) birinci ve ikinci derecedeki SİT alanlarında yoğunlaştı. İl özel idare ve belediye sınırlarındaki kaçak ve ruhsatsız yapıların, 1986-2011 arasında, her geçen yıl artığına dikkat çekilirken, il özel idaresi sınırlarında 4 bin 865 kaçak ve ruhsatsız bina belirlendi. Muğla İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, kaçak ve ruhsatsız yapıların büyük çoğunluğunun Özel Çevre Koruma bölgelerinde yoğunlaştığı bildirildi. Marmaris ve Datça dışında, Fethiye Kayaköy’de de kaçak yapı sayısının 189’a ulaştığı kaydedildi.

Ayrıca sıkıntının yoğun yaşandığı yerler olarak, Marmaris’in Selimiye, Söğüt, Orhaniye ve Datça’nın Mesudiye, Yaka ve Yazı yerleşimleri gösteriliyor. Raporda, kırsal alanların planlaması ile ilgili herhangi bir mevzuatın olmadığına dikkat çekildi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/yikima-para-bulunamiyor_88311.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!