Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yıkmak Gerekiyorsa Yıkacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda şehirlerde yatay mimari ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

yapi.com.tr/AA
"Yıkmak Gerekiyorsa Yıkacağız"

Sempozyumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Şehirlerimizde dikey mimari değil yatay mimari için neler yapılabileceği konuşulmalı. Belediye başkanlarına, TOKİ Başkanlarına sesleniyorum, şehirlerimizi katletmemeliyiz. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı. Ben son bir yıldır millet bahçeleri, millet kıraathaneleri üzerinde duruyorum. Niye? İnsan için olduğundan. Yerinden yönetim ilkesinin icracı birimleri belediyedir. Mahalli idareler güçlenmelidir. Biz medeni olmayı o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın olma şeklindeki mimari anlayışımızda bulacağız" açıklamasında bulundu. Çevre Şehircilik Bakanlığı'na da bu noktada "Kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın, yıkmaksa yıkacağız" ifadesini kullandı.

Erdoğan; "Merkezi ve idari yönetimlerin iş birliği ile ilerlemeliyiz. Amacımız 82 milyon vatandaşımızın hepsini kucaklayarak hareket etmek. Yüzyıllar geçti biz Mimar Sinan’ın yapılarıyla övünüyoruz. Biz de öyle eserler ortaya koyalım ki torunlarımızın torunları bunu görsün" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikmak-gerekiyorsa-yikacagiz_169824.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!