Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldırım: Allah İzmir'i Depremden Korusun, Yüzde 60'ı İmarsız

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün gece yarısı merkezi Kütahya Simav'da yaşanan deprem sebebiyle milletvekili adayı olduğu İzmir'e ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir'in birinci derece deprem kuşağında bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir'de de konutların binaların yüzde 60'tan fazlası imar dışı yapılar var. Depremle

Zaman Gazetesi
Yıldırım: Allah İzmir'i Depremden Korusun, Yüzde 60'ı İmarsız

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün gece yarısı merkezi Kütahya Simav'da yaşanan deprem sebebiyle milletvekili adayı olduğu İzmir'e ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir'in birinci derece deprem kuşağında bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "İzmir'de de konutların binaların yüzde 60'tan fazlası imar dışı yapılar var. Depremle karşılaştığında İzmir'in karşı karşıya olduğu riski tahmin etmek zor değil. Allah İzmir'i depremden korusun." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım TV8'de katıldığı bir programda İzmir'de yeniden imar dönüşüm çalışmasının başlaması gerektiğini söyledi. Herkesin küçük hesapları bırakıp el birliği ile İzmir'de imarsız yapılanmayı imarlı hale getirmesini isteyen Yıldırım, "Yarın böyle bir depremle her an karşılaşabiliriz. Bu durumda ufak hesapları terk etmek lazım. Bu işi ticarete dökmek etik değil. İnsanların rahatını sağlayacak projelerden rant sağlama derdinde olmak, İzmir insanına ve ülkeye yapılacak en büyük ayıptır." diye konuştu.

MHP'lilerin "1 trilyon 200 milyar dolar bütçe harcadılar. 8,5 yıl iktidar döneminde tabii ki yapacaklar." söylemine cevap veren Yıldırım, "Onlar yapmış da önüne duran mı olmuş? Yapanlar var bide yapamayanlar var. Millet bizi iş yapalım, görevimizi yapalım diye seçti. Geçmiş dönemlerde de bu nedenle seçmişti. Yapamadılar iktidar değişti. 8,5 yıldır milletten aldığımız gazla yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşın verdiklerini kurda kuşa kaptıranlarda oldu. 1999-2000 yılları arasında nasıldı? Vatandaştan alınan para çar çur oluyordu." diye konuştu.

Kanal İstanbul'un hayal olduğunu söyleyenleri ciddiye almadığını dile getiren Yıldırım, "Muhalefet olmanın hafifliği her şeyi söyler. İstanbul Türkiye'nin özetidir. Yapılacak hizmet Türkiye'ye yapılmış olur. Diğer illere de yapılanların haddi hesabı yok." dedi. Muhalefet partilerinin yapacaklarını söylemek yerine boş boş konuştuklarını ileri süren Yıldırım, "Bir parti Ankara-Konya arası hızlı tren yapacağız diye beyannamesine koyuyor. Muhalefet partileri projelere ilgisiz. Onlar şunu yaptı, biz şu kadar daha yapacağız veya şunu yapamadılar biz şunu yapacağız demesi gerekirken boş boş konuşuyorlar. Ben tavsiyede bulunuyorum. Vatandaşın işine yarayan bilgi vermek lazım. Siz ülkeyi yönetmeye talipseniz, öyle şeyler söyleyin ki vatandaş orada mukayese yapsın." şeklinde konuştu.

CHP'nin aile sigortasının özünün mevcut olan sosyal desteklerin hesabını yapıp eksiği tamamlamak olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Mevcut sosyal desteklerin hesabını yapıyorlar; gıda, giyim, sağlık için verilenleri paraya döküyorlar eksiği tamamlıyorlar. İşin özü; bizim verdiğimizin dışında, para olarak veriyorlar. Sosyal destek olarak Türkiye'de; 16 milyar sosyal destek programı uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara-İzmir hızlı tren hattı 4 yılda bitecek

Hızlı tren hatlarıyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: "2023'e kadar 10 bin km'ye çıkacağız hızlı trende. Hiç endişeniz olmasın. Bu sene başlayacağımız proje 683 km ile Ankara-İzmir projesi. İhaleye giriyor firmalar, komisyon uygun olanı seçiyor. Kaybeden bana haksızlık yapıldı diyor, mahkemeye veriyor. Haksız olduğu anlaşılıyor; ama proje gecikiyor. Planımız bu projenin 4 yılda bitmesi. Hızlı tren otoyol projeleri Türkiye coğrafyasında zor projelerdir. Olumsuzlukları var. Maliyetleri yüksek hem de uzun süreye ihtiyacımız oluyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yildirim-allah-izmiri-depremden-korusun-yuzde-60i-imarsiz_87457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!