Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldırım: Hızlı Tren 2013 Başında İstanbul'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en geç 2013 başında açılacağını kaydetti. Ankara Tren Garı’nda YHT’nin 999 bin 999’ıncı, 1 milyonuncu ve 1 milyon 1’inci yolcularına törenle plaket ve köstekli saat hediye edildi. Törende konuşan Bakan Yıldırım, 13 Mart 2009’da sefere başlayan YHT ile seyahat

Radikal Gazetesi
Yıldırım: Hızlı Tren 2013 Başında İstanbul'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en geç 2013 başında açılacağını kaydetti.

Ankara Tren Garı’nda YHT’nin 999 bin 999’ıncı, 1 milyonuncu ve 1 milyon 1’inci yolcularına törenle plaket ve köstekli saat hediye edildi. Törende konuşan Bakan Yıldırım, 13 Mart 2009’da sefere başlayan YHT ile seyahat eden yolcu sayısının 1 milyonu aştığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ankara içinde bir semtten bir semte gitmekten Ankara’dan Eskişehir’e gitmek daha kolay hale geldi. Çünkü şehir içi trafik yok, sorun yok. 1 saat 25 dakikada rahatlıkla Ankara’dan Eskişehir’e gayet konforlu bir seyahat yapma imkânı bulabiliriz. Bundan önceki trenlerde her gün 575 kişi Eskişehir’e seyahat ederken, YHT ile bir günde Eskişehir’e gidip gelen yolcu sayısı 5 bini buldu.”

Yıldırım, 2023 yılına kadar vatandaşların  kuzey, güney, doğu ya da batı yönünde 150 kilometre gittiklerinde mutlaka bir hızlı tren istasyonuna rastlayacaklarını dile getirdi. Ankara-İstanbul YHT Projesi kapsamında Eskişehir-İstanbul etabı inşaatının devam ettiğini anlatan Bakan Yıldırım, “Bu hat zor bir hat. Toplam 50 kilometre tünel var, viyadükler var. 2012 sonunda, 2013 başında burayı açacağız” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yildirim-hizli-tren-2013-basinda-istanbulda_77263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!