Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldırım: Hızlı Trenler Karbon Boşaltımını Azaltıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 7’nci dünya Hızlı Tren Kongresi’nde hızlı trenlerin ekonomik gelişmeye yaptığı katkının yanısıra karbon boşaltımını da azalttığını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi
Yıldırım: Hızlı Trenler Karbon Boşaltımını Azaltıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 7’nci dünya Hızlı Tren Kongresi’nde hızlı trenlerin ekonomik gelişmeye yaptığı katkının yanısıra karbon boşaltımını da azalttığını ifade etti. Yıldırım, ulaşımın, ekonomik ve toplumsal gelişmede üretimin artırılması ile yaşam seviyesinin yükseltilmesindeki büyük potansiyeliyle temel faktör olduğunu belirterek, “Hızlı trenler aynı zamanda karbon boşaltımını da azaltıyor” dedi. Hızlı tren hatlarının Türk demiryolu makamlarının önceliği olduğunu söyleyen Yıldırım, Çin ile işbirliği yaparak ülkenin doğusundan batısına uzanan yeni hızlı tren hatları inşa etmeyi planladıklarını kaydetti.

Bakan Yıldırım, demiryolu sektörü olarak 6 bin 792 kilometresi hızlı tren hattı olmak üzere toplam 22 bin 504 kilometrelik hatta ulaşmayı planladıklarını ifade etti. Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak hatlardan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin 24 Temmuz 2008’de başladığını ve 2012’de bitirilmesinin planlandığını anlatan Yıldırım, bu projenin sadece bir demiryolu projesi olmadığını, aynı zamanda tarihi İpek Yolu’nu canlandıracağını, ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişki projelerini yoğunlaştıracağını söyledi. Yıldırım, Marmaray Projesi’nin de dünyanın en önemli ulaşım altyapısı projeleri arasında bulunduğuna işaret etti.

 

ETİKETLER: çevre ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/yildirim-hizli-trenler-karbon-bosaltimini-azaltiyor_84270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!