Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldız Anahtarın Yıldız Yaptığı Firma

Otomotiv ve inşaat sektöründeki büyüme, el aletleri şirketlerinin satışlarını artırdı. Türkiye'de anahtar, tornavida, kerpeten, çekiç gibi ürünlerde sektöründe lider olan Gedore-Altaş, 2006'da 7 milyon el aleti sattı.

Milliyet Gazetesi



tomotiv ve inşaat sektöründeki büyüme, el aletleri şirketlerinin satışlarını artırdı. Türkiye'de anahtar, tornavida, kerpeten, çekiç gibi ürünlerde sektöründe lider olan Gedore-Altaş, 2006'da 7 milyon el aleti sattı. Gedore Altaş El Aletleri Sanayi Genel Müdürü Bülent Savaş, 2006'da yüzde 13 büyüyerek 15 milyon euro ciroya ulaştıklarını söyledi.

Şirket, cirosunun 2 milyon euro'luk kısmını ihracattan elde etti. "1998'den beri pazar lideriyiz. Profesyonel kullanımların yanı sıra otomotiv sektörünün de tedarikçisi durumundayız" diyen Bülent Savaş, 'sıfır hatalı üretim' nedeniyle Toyota tarafından ödüllendirildiklerini kaydetti.

750 bin tornavida
Şirket, geçen yıl 2 milyon anahtar, 750 bin tornavida, 250 bin çekiç ve 10 bin keser sattı. Enka tarafından 1971'de kurulan Altaş, 1998'de Alman Gedore ile birleşti. Faaliyetlerini Gedore Altaş olarak sürdüren şirketin, Altaş markasıyla 2 bin 500 çeşit ürün üretiyor. Gedore markalı 15 bini aşkın ürünü de Türkiye'ye getiren şirket ayrıca Japon Hitachi'nin distribütörlüğünü yürütüyor.

Hitachi: Türkiye'de fabrika açabiliriz
Hitachi Elektrikli El Aletleri'nin 15 yıldır Türkiye distribütörlüğünü yapan Gedore Altaş'ın düzenlediği 15. yıl kutlama toplantısında konuşan Hitachi Avrupa Araştırma Geliştirme Müdürü Akihisa Yahagi, Türkiye'ye hizmet ofisi açmayı planladıklarını, gelecekte fabrika da açabileceklerini söyledi.
Dünyada 355 bin çalışanı bulunan Hitachi'nin 2006 cirosunun 90 milyar dolar olduğunu belirten Hitachi Avusturya Genel Müdür Yardımcısı Massami Nakagava da Hitachi'nin güç ve endüstri sistemlerinin yanı sıra, plazma TV, beyaz eşya, hızlı tren, yapı teknik malzemeleri ve nükleer tesisler ürettiğini anlattı.

Gedore Altaş Genel Müdürü Bülent Savaş ise 15 yılda 250 milyon dolarlık Hitachi elektrikli el aletleri satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yildiz-anahtarin-yildiz-yaptigi-firma_52156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!