Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

ODTÜ Ruhu Yaşıyor

Yine Sanatın İçine Tükürebilir!

ODTÜ Rektörü Prof Dr Ural Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Göçek’in heykelini üniversite yerleşkesine dikmek için yarışma açabileceklerini açıkladı. Akbulut şöyle konuştu; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gerek Kızılırmak suyu tartışmaları nedeniyle dünya bilimine, gerekse şehir planlama çalışmaları dolayısıyla Ankara’ya

Radikal Gazetesi
Yine Sanatın İçine Tükürebilir!

ODTÜ Rektörü Prof Dr Ural Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Göçek’in heykelini üniversite yerleşkesine dikmek için yarışma açabileceklerini açıkladı.

Radikal’e konuşan Prof Akbulut şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gerek Kızılırmak suyu tartışmaları nedeniyle dünya bilimine, gerekse şehir planlama çalışmaları dolayısıyla Ankara’ya yaptığı katkılar nedeniyle ODTÜ yerleşkesinde heykelini dikebiliriz. Böyle bir heykeli, çevreci amaçlarla hurda malzemeden yapmak koşulu da düşünülebilir. Tabii en iyi Gökçek heykeli için yarışma açmak gerekiyor. Bu yarışmanın jüri başkanı da Mehmet Aksoy olabilir.”
Helkeltraş Mehmet Aksoy, Gökçek’in Ankara belediye başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ‘Tükürürüm böyle sanatın içine’ ‘eleştirisi’yle kaldırttığı eserin sehibi.
ODTÜ Rektörü Akbulut’un ‘Gökçek’in heykelini dikmek için yarışma açmayı düşünmesi’yse Gökçek ile ODTÜ arasında geçen hafta patlayan ve devam eden ruhsat tartışmasına dayanıyor. ODTÜ’nün Kızılırmak’tan getirilen suyun kimyasal içeriği konusunda Gökçek’in tahlil sonuçlarıyla uyuşmayan bulgular açıklaması sonrasında, Gökçek ODTÜ yerleşkesindeki bazı binaların ruhsat sorunu bulunduğunu açıklayarak ‘Gerekirse yıkarım’ demişti. Rektör Akbulut’un buna cevabı Gökçek’in ODTÜ’ye dokunamayacağı olmuş, Akbulut ruhsat sorunu bulunan bekçi kulübeleri olduğunu açıklayarak onları da yıkması konusunda meydan okumuştu.

‘Güven-Özveri-Tecrübe’

Bunun üzerine ODTÜ öğrencileri ‘ODTÜ’yü yıkmak Güven, Özveri, Tecrübe ister’ kampanyası açmıştı. ODTÜ Mezunlar Derneği’nin de desteklediği bu kampanya sonucu dün kampüs içinde ve ana giriş kapısında iki eylem düzenlendi.  Bunlardan ilki ODTÜ öğrencileri tarafından ODTÜ Postanesi'nin önünde gerçekleştirildi. Yüzlerce ODTÜ'lü öğrenci Gökçek için yazdıkları "Bre Gökçek Türküsü"nü hep bir ağızdan okudular. "ODTÜ’yü bir tek Gökçek yıkar", "arsenikli suyla sabunla", "Melih Gökçek harikalar diyarında", “Gökçek Yıkılır, ODTÜ yıkılmaz" sloganları attılırken, öğrenciler adına yapılan açıklamada, ODTÜ’nün çoğu binasının yıkılacağı açıklamalarının hayretle ve öfkeyle izlendiği kaydedilirken özetle şöyle denildi: 

"Kentsel Dönüşüm adı altında Ankara’yı yağmaya açan, halka zehirli su vermekten çekinmeyen Gökçek böylece ‘pervasızlıklarına’ bir yenisini ekledi. ODTÜ arazisinin bir kısmı birinci derece sit alanı ilan edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi ‘halka açma’ söylemi altında ODTÜ arazisinden pay istemekte, mevzu bahis arazi piyasalara teslim edilip bir rant noktası haline getirilmek istenmektedir. Melih Gökçek sert bir kayaya çarptı. ODTÜ'yü asla teslim etmeyeceğimizi bildirmeyi bir borç biliriz."


CHP'den destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da ODTÜ'lülere destek için eyleme katıldı. Ateş, "Gökçek, medrese zihniyeti bulunan, bunun dışındaki zihniyete düşman. Gökçek, Ankara’nın suyu konusunda kendi yalanına ortak etmeye çalıştığı ODTÜ’ye karşı düşmanca yaklaşıyor. Kendisi hukuku uyguladığını söylüyor. Bu hukuka da yasalara da karşıdır, şov yapıyor" dedi.


"Boyun eğmeyeceğiz"

ODTÜ mezunları da ODTÜ'nün Eskişehir yolu üzerindeki ana kapısının önünde bulunan ODTÜ Bilim Ağacı heykelinin önünde yaptıkları basın açıklamasında Gökçek'in tavrını protesto ederken, 52 yıl önce bozkır olarak devralınan ODTÜ arazisinin şimdi bir ormana dönüştürüldüğünün altınıçizerken, ne Gökçek'e ne de onun zihniyetine hiç bir ODTÜ'lünün boyun eğmeyeceğini vurguladılar. Mezunlar adına yapılan açıklamada, ODTÜ'yü yıkmaya değil Gökçek'in kimsenin gücünün yetmeyeceği savunuldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yine-sanatin-icine-tukurebilir_62736.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!