Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yine Tarihe Göz Dikildi

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, halk arasında “Uzun Yuva” olarak bilinen Hisarbaşı Mahallesi’ndeki, M.S. 2. yüzyılda yapıldığı sanılan Zeus Karios Kutsal Mabedi’nin talan edildiği ihbarı aldı. Mabedin kaçakçılar tarafından talan edildiği ortaya çıktı. Talanın görüntüleri internette paralı olarak izlettirildi.

Hürriyet Ege
Yine Tarihe Göz Dikildi

STRONG>Milas’taki Zeus Karios Kutsal Mabedi’nin kaçakçılar tarafından talan edildiği ortaya çıktı. Talanın görüntüleri internette paralı olarak izlettirildi.

Jandarmaya ihbar

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, halk arasında “Uzun Yuva” olarak bilinen Hisarbaşı Mahallesi’ndeki, M.S. 2. yüzyılda yapıldığı sanılan Zeus Karios Kutsal Mabedi’nin talan edildiği ihbarı aldı. Jandarma ekipleri, Milas Müzesi görevlileriyle, savcı kutsal alanda inceleme başlattı. Polis, olayla ilgili 8 kişiyi gözaltına aldı.

Tünel kazmışlar

Geçen haziran ayında çok yüksek tutara satıldığı öne sürülen, mabedin üst bölümündeki taş baraka arandı, bir kapak dikkat çekti ve açıldı. Yerin 22 metre altında bir tünel bulundu. Tünelde, iki metrelik mermer lahitle, kapılarının zorlanıp açılamadığı iki oda belirlendi.

İnternete görüntü

Bu alanda kazma, kürek, el fenerleri, kasklar, ağırlık taşım düzenekleri bulundu. Tünelin belirli bir yere kadar elektrikle aydınlatıldığı görüldü. Talan görüntülerinin internette para karşılığı şifreli üyelikle izlettirildiği ortaya çıktı. Görüntüler savcıya teslim edildi.

 

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/yine-tarihe-goz-dikildi_81626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!