Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yol Yoksa Oy da Yok

Muğla Yatağan’ın Mesken Köyü’nde yaşayanlar 25 yıldır yollarının yapılmasını beklediklerini belirterek eylem yaptı. Köylüler, yol için girişimde bulunulmaması halinde sandığa gitmeyeceklerini bildirdi.

Hürriyet Gazetesi
Yol Yoksa Oy da Yok

Muğla Yatağan’ın Mesken Köyü’nde yaşayanlar 25 yıldır yollarının yapılmasını beklediklerini belirterek eylem yaptı. Köylüler, yol için girişimde bulunulmaması halinde sandığa gitmeyeceklerini bildirdi.

Yatağan’a 20 kilometre uzaklıktaki Mesken’de yaşayan yaklaşık 120 köylü, 25 yıldır yol beklediklerini belirterek, "Yol yoksa oy da yok" ve "Durmak yok ama yürüyecek yol da yok", "Yolsuz köyümüze yol istiyoruz", "Yolsuzluk değil yol istiyoruz" yazılı pankartlarla eylem sergiledi.

Sonuç çıkmadı

Köylüler, "Her seçim öncesi yolu yapma vaadiyle oy isteyenlere 25 yıl inandık. Köy Hizmetleri’nin 1984’te açtığı yolun ıslah edilmesi, Yatağan-Aydın karayoluna bağlanan 5 kilometrelik bölümün asfaltlanması için İl Özel İdaresi, Muğla Valiliği, kaymakamlığa defalarca gittik, sonuç alamadık" dedi.

Sandığa boykot

Köylülerden Abdullah Ballı, İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyesi Mehmet Şener’in yayladaki villasının kapısına kadar asfalt ve parke döşendiğini iddia etti, "Bu seçimde yol yoksa oy da yok. Seçime kadar yolumuza başlanmazsa sandığa gitmeme kararı aldık" diye konuştu.

Gereken yapılacak

Mesken köylülerinin yol isteğinin kendisine ulaşmadığını belirten Yatağan Kaymakamı Şehmus Günaydın, "Köylülerin anlattığı doğruysa gerçekten üzücü. Bana bir müracaat olduğunu hatırlamıyorum. Köylüleri acil dinleyip, gerekeni yapacağım, kimsenin kuşkusu olmasın. Köylüler sorunlarını ilgili makamlara anlatmakta güçlük çekmiş olabilir, yakından ilgileneceğim" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yol-yoksa-oy-da-yok_67656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!