Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yolsuzluk İddiası Pursaklar’ı Salladı

Pursaklar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Günay, belediyenin yaptığı plan değişikliğiyle, belediyeye yakın bazı kişilere büyük rantlar sağlandığını öne sürdü. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise Günay’ı siyaset yapmakla suçladı.

Hürriyet Ankara
Yolsuzluk İddiası Pursaklar’ı Salladı

Pursaklar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Günay, belediyenin yaptığı plan değişikliğiyle, belediyeye yakın bazı kişilere büyük rantlar sağlandığını öne sürdü. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise Günay’ı siyaset yapmakla suçladı.

PURSAKLAR Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Günay, belediyenin yaptığı plan değişikliğiyle, belediyeye yakın bazı kişilere büyük rantlar sağlandığını öne sürdü. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise Günay’ı siyaset yapmakla suçladı.

Günay iddialarını, “Pursaklar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Atma’nın yakın arkadaşı Ahmet Güldoğan’ın satın aldığı 1.Etap Uygulama İmar Planı onama sınırındaki arsaları şehrin merkezine taşındı. Aynı isme ait diğer parsellerde yapılan değişikliklerle birlikte 10 milyon TL’nin üstünde bu isme rant sağlandı. Belediye imar değil, ikbal peşinde koşanlarla doludur” sözleri ile dile getirdi.

Haziran ayında Pursaklar Belediye Meclisi’ne verdiği soru önergesine gelen yanıtla başlayan süreç sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Atma’nın istifa etmek zorunda kaldığını öne süren Günay, şunları söyledi:

Atma istifa etti

“Yapılaşmadan uzak olan arsaların planlı, organize bir şekilde ayrıcalıklı olarak yürüdü. 1.Etap revizyon imar planının sınırında yer alan parsellerden Ahmet Güldoğan’a ait 350 ada 1 parsel ve Adnan Aygen’e ait 890 ada 7 parsel ranta rantı yüksek bölgelere taşındı.

Pursaklar Belediyesi’nde imar yolsuzluğu vardır. Belediye imar değil, ikbal peşinde koşanlarla doludur. Yolsuzluk Pursaklar Belediyesi’nde kurumsal hale geldi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek, yedirmeyeceğiz, adil olacağız diyenler Pursaklar 1. Etap Revizyon İmar Planı’nda kendilerine milyon TL’lik rant sağlıyorlar. Arsaların değeri 10 kat artarak kat karşılığı müteahhide verildi veya yüksek fiyatlara müteahhitlere verildi. Konunun peşini bırakmayacağımı anlayan Başkan Yardımcısı Ahmet Atma Meclis oturumunun olduğu gün 30’a yakın adam getirerek bizleri yıldırmaya çalıştı. Ancak bu şekilde yıldıramayacağını anlayınca istifa etmek zorunda kaldı.”



10 milyonluk rant iddiası

“İmar yolsuzluğu ile şehrül eminim diyenler, Pursaklar’a karşı suç işlemiştir. Suçun faili bellidir” ifadesini kullanan Günay, “Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Başkan Yardımcısı Ahmet Atma, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat Demir hakkında görevi kötüye kullanmak, kendilerine haksız kazanç sağladıklarından dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Başkan’a istifa çağrısı

Revizyon imar planı değişikliği ile Pursaklar Belediyesi’nde yaşanan haksızlıkların 95168 ada 1 parselle sınırlı olmadığını iddia eden Günay, “Aynı kişiye ait 5 adet 1. Etap sınırındaki parseller aynı metotla yürüyerek şehrin ana caddelerine geldi ve 10 milyon TL rant kazanımı oldu” dedi. Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın başbakanımız kim olursa olsun yolsuzlukla yolsuzluk yapana müsamaha etmeyeceğiz. 3 Y ile mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz. İsimlerin üstünü kapatın, olayların kendisine bakın” diyerek konuya nedenli duyarlı olduğunu yerelde hizmet eden bir parlamenter olarak çok iyi biliyorum. Başbakanımızın bu söylemlerinden güç alıyorum. Yolsuzluk yapan, yetim hakkı yiyen idareciler hak etmiş olduğu cezayı alıyor. Ankara’da bunun örnekleri var. Pursaklar’da da durum aynıdır. Denetim komisyonu raporu sansürlü haliyle ortadadır. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Başkan Çetin de bunun farkında. Selçuk Çetin makamın saygınlığını korumalı, olanlar karşısında derhal istifa etmeli.”

Tanıdık isim bulup siyaset yapıyor

İDDİALARI kabul etmeyen ve Günay’ı siyaset yapmakla suçlayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Yaklaşık 350 hektarlık alandaki Pursaklar’ın çehresini değiştirecek bu planda 40-50 dönümlük alanda vatandaşa yer veremedik. Bu yüzden vatandaşın hakkını konut alanlarına kaydırıldı. Yüzlerce kişiyi bu değişikliklerle mağdur etmedik. Arkadaşın hassasiyeti Ahmet Güldoğan’ın tanıdık olması. Siyaset yapmak için konuşuyor” dedi. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

Pursaklar genelinde bir plan değişikliği yapıyoruz. Daha önceden konutken yeşil alan ve sosyal donatıya dönüşen alanlar var. Buralarda yeri olan vatandaşların arazilerini de uygun yerlere taşıdık. Buradaki hassasiyet Ahmet Güldoğan’ın tanıdık olması. Ancak yüzlerce kişinin yeri değişti. Şikayet eden bir vatandaş, dava açan bir kişi yok. Bu arkadaş siyaset yapmak için konuşuyor.

Gaddarlık yapıyor

Ahmet Bey’in istifasının bununla bir ilgisi yok diye düşünüyorum. Bize istifa edeceğini söylemişti. Arkadaşımız ticaretle uğraşıyor. Memuriyet onu sarmadı, ondan dolayı istifa etti.
Bilirsiniz, siyasette özellikle belediyecilikte bazı isimler üzerine yoğunlaşılır ve aleyhte konuşularak siyaset yapılmaya çalışılınır. Burada da olay aynıdır.

Pursaklar’ın kaderini değiştirecek bu revizyon planında parselasyon Pursaklar Belediye Meclisi’nde onaylandıktan sonra Büyükşehir’e oradan da Tapu Kadastroya gidiyor. Bir sıkıntı olsa oralardan döner zaten. Burada amaç belediyeyi yıpratmaktır. Bir kişi tanıdık olabilir, onun da arsası plan çerçevesinde kaydırılmış olabilir. Ama 4-5 bin kişiyi ilgilendiren bir konuda, bir isme takılıp suçlamada bulunmak gaddarlıktır ve haksızlıktır.”

Günay: Başkan istifa etmeli

Günay, “Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Atma’nın yakın arkadaşı Ahmet Güldoğan’ın şehrin uzağındaki arsaları, plan değişikliğiyle şehrin merkezine taşındı. Olayın peşini bırakmadım, başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kaldı. Belediye imar değil, ikbal peşinde koşanlarla doludur. Belediye başkanı da gereğini yapıp istifa etmeli” dedi.

Çetin: Yapılan gaddarlık haksızlık

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin ise Günay’ın iddialarını yalanlayarak, “4-5 bin kişiyi ilgilendiren Pursaklar’ın kaderini değiştirecek bir konuda, tanıdık bir isim bulup onun üzerinden siyaset yapmak hem gaddarlık hem haksızlıktır. Plandaki değişikliklere bir vatandaş bile itiraz etmedi” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/yolsuzluk-iddiasi-pursaklari-salladi-_81798.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!