Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yönetimin Önerisi Ortalığı Karıştırdı

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Samim Sivri'nin yaptığı Enda Enerji tarafından yarın yapılacak olağanüstü genel kurul tartışmaları beraberinde getirdi. Şirketin ana sözleşmesinin 7. maddesinin değiştirilmesi amacıyla tek gündem maddesi ile toplanacak olağanüstü genel kurulda, şirket kontrolünün başkalarına geçmesini engellemek için 'hisse satmak

Yeni Asır Gazetesi
Yönetimin Önerisi Ortalığı Karıştırdı

Lucien Arkas, Hüsnü Özyeğin, Ferit Kora, Şinasi Ertan, Samim Sivri, Ünal Atalay, Muharrem Hilmi Kayhan, Eli Alharal gibi İzmir'in önde gelen işadamları başta olmak üzere 160 ortağı bulunan, 4 adet hidroelektrik santralı ve 1 doğalgaz santralı ile faaliyet gösteren Enda Enerji'de genel kurul depremi yaşanıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Samim Sivri'nin yaptığı Enda Enerji tarafından yarın yapılacak olağanüstü genel kurul tartışmaları beraberinde getirdi. Şirketin ana sözleşmesinin 7. maddesinin değiştirilmesi amacıyla tek gündem maddesi ile toplanacak olağanüstü genel kurulda, şirket kontrolünün başkalarına geçmesini engellemek için 'hisse satmak isteyen ortaklar diğer kurucu ortaklar yerine Egenda şirketine teklif götürsün' önerisi şirketi böldü.

Yönetim Kurulu üyeleri küçük hissedarları korumak ve şirketin çok ucuz değerlerle yabancı şirketlerin eline geçmesini engellemek amacıyla bu öneriyi getirdiklerini iddia ederken, öneriye karşı çıkan ortaklar ise bu işin içinde başka hesaplar olduğunu savunarak, şirketin çoğunluğunun ele geçirmek gibi bir durumun hiçbir zaman söz konusu olamayacağını vurguladılar. Yarın yapılacak genel kurulda öneriye karşı tepkilerini dile getireceklerini belirten ortaklar, şirketin projeleri hayata geçirmek yerine bu tip gerekli olmayan kararlar zaman kaybettiğini ifade ettiler.

Hesabı anlayamadık

Enda ortaklarından ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Atalay, yönetiminin hiç kimseye danışmadan olağanüstü genel kurul yaparak böyle bir öneri getirmesini anlayamadıklarını söyledi. Yönetim Kurulu'nun emrivaki yaptığını savunan Atalay, "Bu önerinin yarın yapılacak genel kurulda kabul edileceğini sanmıyorum. Yönetimin bu öneri ile ne hesabı olduğunu, şirketi nereye götürmek istediğini göreceğiz. Alınacak bu kararla Enda'nın kurucu 98 ortağı ve varislerinden kurtulmak mı istiyorlar? Biz bunu anlıyoruz. A grubu hisse sahiplerinin kazanılmış hakları alınmak mı isteniyor? Bunu yarın anlayacağız. Öncelikle var olan projeleri hayata geçirsinler. Şirketin ahengini bozacak şeyler yapmasınlar" dedi.

Tedirginiz

Daha önce Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden şirket ortaklarından Mustafa Cem ise, böyle bir önerinin kendilerinin tedirgin ettiğini söyledi. Olağanüstü kurulun böyle bir öneri ile yapılmasını öğrendikten sonra birkaç toplantı yaptıklarını belirten Cem şöyle konuştu:

"Yönetim burada hata yapıyor. Ortakların A grubu hisselerini satmasını zorlaştırmayı ve yabancıların şirkette söz sahibi olmasını engellemeye çalışıyorlar. Zaten şu anda kimse hisselerini satmıyor. Yönetimde bir beceriksizlik var. Ben ortak olarak rahatsızım. Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Uğur Yüce yüzünden daha önce birçok kimse yönetimden istifa etti. Uğur Yüce'nin farklı hesapları olduğunu düşünüyorum."

Mal kaçırıyorlar

Şirket ortaklarından Eli Alharal bu ve buna benzer hayati nitelikli kararlar öncesinde A grubu ortaklara bilgilendirme toplantısı yapılması gerektiğini söyledi. Olağan genel kurul toplantısından 2 ay önce böyle bir toplantıya gerek olmadığını açıklayan Elharal, "Yangından mal kaçırırcasına acil ve olağanüstü genel kurullar ile böyle kararlar alınmak istenmesi son derece üzücüdür ve etik değildir. Yönetimin bu kadar önemli bir karar alınacak genel kurul için şirket elden gidiyormuş gibi panik havasında vekalet toplamaya çalışması da ayrıca düşündürücüdür" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/yonetimin-onerisi-ortaligi-karistirdi_77107.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!