Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yozgat’ta Yatırıma Uygun Altyapı Var

TSKB tarafından hazırlanan çalışmaya göre, ekonomik alanda geri kalan Yozgat’ın kalkındırılması için altyapının hazır olduğu belirlendi. Türkiye Ka

AA



SKB tarafından hazırlanan çalışmaya göre, ekonomik alanda geri kalan Yozgat’ın kalkındırılması için altyapının hazır olduğu belirlendi.

Türkiye Kalkınma Bankası tarafından gerçekleştirilen “Uygun Yatırım Alanları” başlıklı araştırma sonucuna göre, Yozgat Türkiye’nin en geri kalmış illeri arasında yer alıyor. Ekonomik, sosyal ve insani gelişmişlik yönünden oldukça geri kalan Yozgat’ta, gelişmişlik için aranan fiziki altyapı şartları ise büyük oranda hazır.

Ekonomik yönden yapılan analizde, İl ekonomisinin tarım ve hayvancılık sektörüne dayalı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Gayri safi hasılası içinde tarım sektörü yüzde 28.4 pay ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 22.7 pay ile ulaştırma ve haberleşme sektörü izlemektedir. Sanayi sektörünün payı ise yüzde 12.1, ticaret sektörünün payı da yüzde 10.6 düzeyindedir.”

Yozgat’ın gelişmişlik düzeyinin ölçülmesine yönelik yapılan analizlerin sonuçları da şöyle sıralandı:

“Gelişmişlik düzeyinin ölçülmesinde bir gösterge olan sosyo- ekonomik gelişmişlik sıralamasında, coğrafi bölgeler arasında üçüncü sırada yer alan İç Anadolu Bölgesi’nin 13 İlinden biri olan Yozgat, bu gösterge bakımından 64’üncü sırada bulunurken, bölge içerisinde son sırada yeralmaktadır. İlin gelişmişlik açısından bu konumu, bir diğer gösterge olan İnsani Gelişme Endeksi’yle (İGE) de uyum göstermektedir. Nitekim İGE değerinde Yozgat, Türkiye genelinde 60, bölge İlleri arasında ise yine son sırada bulunmaktadır. Yozgat’ın ekonomik olarak bugünkü seviyesinin üzerinde olabilmesi, kişi başına düşen payın çok üst düzeylere çıkabilmesi için, her şeyden evvel, sanayi sektörü kalkınmanın motoru olarak görülerek, tasarrufların ve beraberinde yatırımların bu sektöre akılcı bir şekilde kanalize edilmesi gerekmektedir.”

Raporda, Yozgat’ın gelecekteki tarımsal ve sanayi üretim deseninin yeni alternatiflerle çeşitlendirilmesi için, mevcut kaynakların potansiyellerinin belirlenip, harekete geçirilmesi gerektiğine de yer verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yozgatta-yatirima-uygun-altyapi-var_20835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!