Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ytong Çatılar ve Sürdürülebilirlik Yarışmasının Kazananları Ödüllerini Aldı

YTONG A.Ş. tarafından, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin desteğiyle düzenlenen ‘Çatılar ve Sürdürülebilirlik’ temalı ulusal, tek aşamalı mimari kavramsal tasarım yarışmasının kolokyum ve ödül töreni, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Ytong Çatılar ve Sürdürülebilirlik Yarışmasının Kazananları Ödüllerini Aldı

Foto: Yarışma birincisi Ayhan Usta (ortada) ödülünü alırken

YTONG A.Ş. tarafından, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin desteğiyle düzenlenen ‘Çatılar ve Sürdürülebilirlik’ temalı ulusal, tek aşamalı mimari kavramsal tasarım yarışmasının kolokyum ve ödül töreni, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleştirildi.

Yarışma, ulusal ölçekte çevresel ve ekolojik farkındalığı, yapı ve malzeme konusunda araştırmayı ve bilgilendirmeyi, büyük kentlerde atıl durumda bulunan yapıların çatı ve/veya son katlarının, donatılı Ytong plakları kullanılarak güvenli, sağlıklı ve ekonomik bir biçimde yeniden değerlendirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenmişti.


Foto: Yarışmada ikinciliğe değer bulunan Taner Üsküplü ve Yasemin Yılmaz ödüllerini alırken

Toplam 68 katılım başvurusu ile sonuçlanan yarışmada birinci ödülü 68 sıra numaralı 35581 rumuzlu projeyle Ayhan Usta, ikinci ödülü 58 sıra Numaralı 78943 rumuzlu projeyle Taner Üsküplü (ekip başı) ve Yasemin Yılmaz, üçüncü ödülü ise 23 sıra numaralı 10429 rumuzlu projeyle Necmi Karaman almıştı.

Kolokyum öncesi konuşan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Deniz İncedayı, yarışma başlığına göndermede bulunarak Dünya Mimarlar Birliği’nin de (UIA) 2010 Dünya Mimarlar Günü temasını ‘daha iyi yaşam daha iyi kent, tasarım yoluyla sürdürülebilirlik’ olarak belirlediğini hatırlattı ve bu yaklaşımın yüzyılın tasarım stratejisinin ağırlıklı yaklaşımlarından biri olacağını bildirdi. Katılan projelerden yarışmanın olumlu bir süreci tetiklediğini gözlemlediklerine işaret eden İncedayı, “Yarışma, yeni bir konut mekanı önermenin dışında, çağımızın gündelik yaşamındaki sosyal ve kültürel gereksinimleri, sivil toplumun bu bağlamdaki istemlerini, eksiklik duyulan konuları da gündeme taşımış, bunların giderilmesi konusunda tasarımcıları yeni ufuklara yönlendirmiştir. Bu anlamda hedefine ulaştığını, geleceğe önemli tasarım fikirleri taşıyacağını söylemek olanaklı” şeklinde konuştu. İncedayı, “MO İstanbul Büyükkent Şubesi olarak gerek yarışma kurumuna, gerekse kentsel mekanın sosyal sorumluluk anlayışıyla değerlendirilmesi yaklaşımına büyük önem verdiğimizi tekrar vurgulamak isterim” dedi.



Foto: Yarışma jürisinden Tolga Öztoprak, Sinan Omacan, Seda Bildik ve Hakkı Önel

Kolokyumda konuşan jüri üyelerinden Hakkı Önel de, jüri üyeleri olarak yarışmaya katılan özgün ve yaratıcı projelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, jürinin değerlendirme kriterleri hakkında bilgi verdi. İlk turda hiçbir yarışmacının elenmediğini vurgulayan Önel, kamu yararı; örnek bir prototip olup olmadığı; yasal mevzuat, mimari dokuyla kurduğu ilişki, strüktür, fonksiyon ve malzemeyi kullanma biçimi açısından uygulanabilirliği ve sürdürülebilirlik kavramını ele alış biçiminin jürinin öncelikli değerlendirme kriterleri olduğunu söyledi.

Tören, ödüllerin takdim edilmesinin ardından yapılan kokteyl ile son buldu.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ytong-catilar-ve-surdurulebilirlik-yarismasinin-kazananlari-odullerini-aldi_86672.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!