Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ytong'un Yeni Tesisi Faaliyete Geçti

Türk Ytong, 30 milyon euro yatırım yaptığı yeni üretim tesisini devreye aldığını duyurdu.

yapi.com.tr
Ytong'un Yeni Tesisi Faaliyete Geçti

Yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Türk Ytong, Çatalca'daki yeni tesisini devreye aldı. 30 milyonluk yatırımla kurulan tesis, BREEAM sertifikasına sahip dünyaki ilk Ytong üretim merkezi olma özelliğini taşıyor.

Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel; insan hayatının önemli kısmının geçtiği, nesiller boyu ayakta kalan binaların, iklim değişikliğine etki eden faktörlerin başında geldiğini söyleyerek, “Yapılan araştırmalar dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ının, su tüketiminin ise yaklaşık yüzde 30’unun binalardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. İnsan hayatının yüzde 90’ının binalarda geçtiği göz önüne alınırsa, çevre dostu/sürdürülebilir binalar büyük önem arz ediyor. Binaların çevreye olumsuz etkilerini azaltarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Tüm dünyada bu bilinçle projelendirilen yeşil binaların sayısı artıyor. Bunu sadece gelecek nesiller için uzun vadeli bir yatırım olarak görmek yanlış olacaktır. Kısa vadede enerji ve su tüketimini azaltarak ekonomik getiri elde ederken, daha yaşanabilir-sağlıklı ortamlar sunarak insana değer veren bir yaklaşımı da desteklemiş oluyorsunuz” dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çatalca Ytong Tesisi’nde, dünyanın gazbeton konusunda en ileri teknolojileri ve mühendislik birikimleri kullanılıyor.

Tasarım ve inşaat süreci BREEAM kriterleri altında değerlendirilerek GOOD seviyesinde sertifika alan tesiste; çevre ve insan sağlığını korumaya yönelik birçok unsurun yanısıra; enerji ve su verimliliği gibi konulardaki uygulamalar ile işletme giderlerinin en az indirgenmesi hedefleniyor.

ETİKETLER: Gökhan Erel Ytong
http://www.yapi.com.tr/haberler/ytongun-yeni-tesisi-faaliyete-gecti_150964.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!