Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yunanistan'da 50 Bin Ev Haciz Tehlikesinde

Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da evsahibi olmak zorlaşıyor. Stratejik ve Kalkınmaya Dönük Çalışmalar Enstitüsü'nün (ISTAME) raporuna göre son iki yılda ev kredisini ödeyemedikleri için evlerinin haczedilmesi sonucu sokakta kalan ailelerin sayısında büyük bir artış var.

yapi.com.tr / AA
Yunanistan'da 50 Bin Ev Haciz Tehlikesinde

Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da evsahibi olmak zorlaşıyor. Stratejik ve Kalkınmaya Dönük Çalışmalar Enstitüsü'nün (ISTAME) raporuna göre son iki yılda ev kredisini ödeyemedikleri için evlerinin haczedilmesi sonucu sokakta kalan ailelerin sayısında büyük bir artış var. Yunanistan'da 20 bin hane halkının tek konutu olan 50 bin evin haciz tehdidi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Rakamlar mahkemelere gelen icra davalarında da 2011 yılında, 2010 ve 2008'e oranla büyük bir artış olduğunu gösteriyor.
    
Kiralık evlerde de benzer sorunların yaşandığını belirten uzmanlar özellikle göçmenlerin kira kontratı imzalamadıkları için ev kiralarının yasadışı olarak artırılması yüzünden evlerini boşaltmak zorunda kaldıklarına işaret ediyor.
Evsiz sayısının miktarı hakkında yeteri kadar bilgi olmamakla birlikte, Sağlık Bakanlığı 2009'da 7 bin 720 kişinin evsiz olduğunu bildirmişti. STK'lara göre bu rakam bu yıl 20 bini geçiyor.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/yunanistanda-50-bin-ev-haciz-tehlikesinde_90649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!