Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yunanistan'da 6.5'lik Deprem: İki Ölü

Yunanistan’da 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, saat 15.25’te kaydedilen depremin merkez üssünün Mora yarımadasının kuzeybatısındaki Andravida kenti yakını olduğunu açıkladı.

Radikal Gazetesi
Yunanistan'da 6.5'lik Deprem: İki Ölü

SPAN lang=EN> Yunanistan’da 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, saat 15.25’te kaydedilen depremin merkez üssünün Mora yarımadasının kuzeybatısındaki Andravida kenti yakını olduğunu açıkladı. Depremde bir kişi yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Depremin merkez üssünün Atina’nın 205, ülkenin batısındaki Patras kentinin 54 kilometre güneybatısında olduğu bildirildi. Yunan basın-yayın organları, söz konusu bilginin resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmamakla birlikte, Kato Ahaia bölgesinde evinin çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybeden bir kişinin cesedine ulaşıldığı haberini aldıklarını duyurdular.

Amaliada kentinde deprem sırasında balkonlarından atlayan 4 kişinin tedavi altına alındığını, deprem bölgesinde binalardan kopan parçalar ve kırılan camlardan hafif yaralananların tam sayısının bilinmediğini kaydeden basın-yayın organları, Atina-Patra kara yolunda da zemin kayması nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldiğini belirttiler.

Yunan basın-yayın organları, bölgede özellikle eski yapılar olmak üzere bazı binaların çöktüğü ve çok sayıda binada hasar oluştuğu yönünde bilgiler geldiğini kaydettiler.

Bu arada, Yunanlı deprem bilimci Gerasimos Papadopulos, 6.5 büyüklüğündeki depremin büyük ihtimalle ana deprem olduğunu, ancak 10 kilometre kadar derinlikte meydana gelmesi, yani yüzeye yakın olması nedeniyle artçı depremlerin çok sayıda ve şiddetli olmasının beklendiğini söyledi.

Deprem bölgesinde 1988 ve 2002 yılları başta olmak üzere önceki tarihlerde de şiddetli yer sarsıntıları olduğunu vurgulayan Papadopulos, deprem bilimci olarak bugünkü sarsıntının olağanüstü özellik taşıyan bir deprem olduğunu söyleyemeyeceğini belirtti.

Yerbilimci Kostas Papazahos ise büyüklükleri 5.5 veya 5.8’e varabilecek artçı sarsıntılar kaydedilebileceğini bildirdi. Bugünkü depremin ana sarsıntı olup olmadığının belirlenmesi için 48 saat beklenmesi gerektiğini kaydeden Papazahos, kendi görüşünün ana depremin büyük ihtimalle geride kaldığı yönünde olduğunu söyledi. Papazahos, "Artçı sarsıntılar bazen ana depremden daha büyük hasara yol açabilir, dikkat edilmesini öneriyorum" diye konuştu.

Deprem bilimci Yorgos Stavrakakis de halka, "çok sayıda artçı deprem meydana geleceği, endişe edilmemesi" çağrısında bulundu. "Şu anda dahi artçı sarsıntılar meydana gelmekte, ancak ana artçı deprem henüz kaydedilmedi" diyen Stavrakakis, 6.5 büyüklüğündeki depremi daha büyük bir sarsıntının izlemesini beklemiyoruz, ancak kesin konuşmak için henüz erken" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yunanistanda-6-5lik-deprem-iki-olu_61955.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!