Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yüreklere ‘Su’ Serpildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente verilen suyun yüzde 24.2’si kadar ek bir kaynağını devreye alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 21 yeni kuyu açacaklarını ve bu kuyulardan kente yılda 47.3 milyon metreküp su sağlayacaklarını bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınmanın giderek yoğunlaştığı bugünlerde, İzmirlilerin

Cumhuriyet EGE
Yüreklere ‘Su’ Serpildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente verilen suyun yüzde 24.2’si kadar ek bir kaynağını devreye alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 21 yeni kuyu açacaklarını ve bu kuyulardan kente yılda 47.3 milyon metreküp su sağlayacaklarını bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınmanın giderek yoğunlaştığı bugünlerde, İzmirlilerin susuz kalmaması için çalışmalarını hızlandırdı.

Tasarrufa devam

Yeni baraj projelerini gerçekleştirebilmek için gerekli onayları bekleyen belediye, bir yandan da yurttaşlarla birlikte tasarruf kampanyası yürütüyor.

Belediye, barajlardaki olumsuz tabloyu gidermek amacıyla yeni su kuyuları açmaya başladı. Tahtalı ve Balçova barajlarından günlük 535 bin metreküp suyun kullanıldığı İzmir’de, ağustos ve eylül aylarında devreye alınması planlanan kuyular, “can suyu” olacak.

Saniyede bin 500 litre su sağlayacak 21 yeni kuyunun devreye girmesiyle İzmir için Tahtalı Barajı’ndan kente verilen su kadar yeni bir su kaynağı yaratılmış olacak.

21 yeni kuyu

Sarıkız havzasında 8, Menemen havzasında 9, Halkapınar Havzası’nda 2 ve Pınarbaşı Havzası’nda 2 olmak üzere toplam 21 kuyu açarak İzmir’e günde 129 bin 600 metreküp ek su sağlayacaklarını belirten Kocaoğlu, “Tahtalı Barajı’nda 160 günlük suyumuz kaldı. Buradaki tablo hiç de iç açıcı değil! Ancak 21 yeni kuyu daha açarak, yer altı su kapasitemizi artırarak İzmirli hemşehrilerimize bu sıkıntıyı hissettirmemeye çalışacağız” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yureklere-su-serpildi_62104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!