Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yuvarlakçay'da Gerginlik

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinde, Yuvarlakçay üzerine kurulması planlanan hidroelektrik santralına tepkiler sürerken, son olarak çevrecilerle ormancılar arasında tartışma çıktı. Çevreciler, bölgede kesilen ağaçların ormancılar tarafından kaldırılmasını engelledi. Çevrecilerle, ormancılar arasında gerginlik yaşanınca, jandarma

Yeni Asır Gazetesi
Yuvarlakçay'da Gerginlik

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinde, Yuvarlakçay üzerine kurulması planlanan hidroelektrik santralına tepkiler sürerken, son olarak çevrecilerle ormancılar arasında tartışma çıktı. Çevreciler, bölgede kesilen ağaçların ormancılar tarafından kaldırılmasını engelledi. Çevrecilerle, ormancılar arasında gerginlik yaşanınca, jandarma duruma müdehale etti.

Deliller kararacak

Hidroelektrik santralı nedeniyle ağaçların kesileceğini, ırmağın suyunun azalacağını ve doğal güzelliklerin yok edileceğini savunan köylüler, turizmciler, restoran sahipleri ve çevreciler iki hafta önce eylemlerine başladı. Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği üyeleri ile Yuvarlakçay Koruma Platformu üyeleri ve Pınar köyü halkından oluşan bir grup, kesilen ağaçları kaldırmak için gelen Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman muhafaza memurlarına karşı çıktı. Santral için kesilen ağaçların kaldırılması halinde "delillerin karartılacağını" söyleyen çevreci grup, ormancılara izin vermedi. Bunun üzerine orman muhafaza memurları, jandarmadan yardım istedi.

Başkan geldi

Jandarma ekibi bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, köylüler de pes etmedi. Çevreci grup ve köylüler, orman ekibinin ve iş makinelerinin önüne geçerek çalışmalarını engelledi. Gerginlik sürekli tırmanırken, çıkabilecek arbededen endişe eden ormancılar iş makinelerini alıp Yuvarlakçay'ı terk etti. Bu sırada Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay da olay yerine geldi. Başkan Erbay çevrecileri, "Burada yapılan, katliamdan başka bir şey değil. Ancak bu ormancılar emirleri uyguluyor. Ağaçlar zaten gitti. Onlar için yapacak bir şey kalmadı. Su için ise elimizden geleni yapacağız. Suyumuzu kimseye kaptırmayacağız" diye sakinleştirmeye çalıştı. Yuvarlakçay Platformu sözcüsü Murat Demirci, "Ormancılar, kesilen ağaçların çalınmaması için damga vurarak götüreceklerini bildirdi. Kendilerine, bu yaptıklarının yasal olmadığını bildirdik. Jandarma gözetiminde işleme başladılar. Yaptıkları yasadışı. Delil karartıyorlar. İzin vermeyeceğiz" diye konuştu. Çevreciler, ormancıların gitmesinin ardından, çay kenarında çadırlar kurdu. Yılbaşını da çayda nöbet tutarak geçireceklerini açıklayan çevreciler, "Kesinlikle burada santral kurdurmayacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yuvarlakcayda-gerginlik_75412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!