Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Zengin Nüfus Çoğalıyor, Lüks Konuta Talep Bitmez'

Aynı bölgede inşa ettiği konutlarla ünlenen Bay İnşaat'ın 91 konutluk son projesi Hillpark Suites de yine İstinye'de hayata geçiriliyor Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özmandıracı, daire fiyatlarının 1 milyon Euro'yu geçebildiği projeye talebin yüksek olduğunu söylüyor.

Sabah Emlak/Menekşe Ataselim



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\sektorel\58529.jpg" hspace=5 vspace=5>
Üç ortağın 1997'de bir araya gelmesi ile kurulan Bay İnşaat, İstanbul Avrupa yakasının gözde Boğaz semtlerinden İstinye'de inşa ettiği projelerle ün kazandı. Önce Bay İstinye Konakları, ardından Hillpark'ı hayata geçiren şirket, şimdi yeni projesi Hillpark Suites için çalışıyor. Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, bugüne dek hep lüks konut üretimine yöneldiklerini ifade ederek, bu segmentin konut ihtiyacının büyük ölçüde karşılandığı görüşüne katılmıyor. "Zengin insanların da çocukları var, onlar da evleniyor" diyen Özmandıracı, orta gelir grubundan 'zengin' klasmanına yükselen nüfusun da arttığına işaret ediyor. Bundan sonraki projelerinde de aynı yolu izleyeceklerini anlatan Bay İnşaat'ın patronu, "Bana yer verip ucuz konut yap deseler yapamam. Nasıl yapıldığını bilmiyorum" diyor.

Proje 2 blokta toplam 91 daireden meydana geliyor. 31 ayrı tipte daire var. Bu da çok önemli. Müşteri için opsiyon demek. 31 farklı tip ve büyüklükte daireyi 91 daireye 2 blokta sığdırmak için eziyet çektik, mazoşizm oluştu. Proje, ünlü mimarlık bürosu Tago'ya ait. Standart değil de komplike bir şey üretelim istedik. Böylece her ev sahibi kendi dairesinin kendisine özel olduğunu hissediyor. 76 metrekareden 420 metrekareye kadar konut seçeneği var. Dubleks 1+1 bile yaptık. Onun yanında 6+1 de var. 5 metrekare farkla neredeyse 10 farklı daire satabiliyoruz. Küçük veya büyük seçeneklerle 2+1'ler var.

'Ucuz konut yap deseler yapamam'
Fiyatlar 250 bin Euro ile 1 milyon 250 bin Euro arasında değişiyor. Pek çok daire tipi olduğu için çok fiyat var. Lüks konut yapıyoruz ancak bu talebin tükenmekte olduğu düşünülse de bunun olacağına asla inanmıyorum. Türkiye, büyümek zoruna olan bir ülke; hiçbir konuda talep daralması yaşanmaz. Global bir kriz olsa durdurulamaz ama sonuçta lüks ev alanların da nüfusu artıyor. Onların da çocukları oluyor, onlar da aile kuruyor. Neden bu talep eskilsin ki? Hem orta kesim de zenginleşiyor. Onların arasından da yeni zenginler çıkıyor. Türkiye'deki zengin nüfusu da artıyor. Zaten biz ucuz ev yapmayı bilmiyoruz. Bahçeşehir'de ya da herhangi bir yerde sosyal konut yap deseniz, makul fiyata beceremeyiz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zengin-nufus-cogaliyor-luks-konuta-talep-bitmez_58529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!