Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zenginler Liginde 28 Türk Var

merikan finans çevrelerinin dergisi Forbes, 2010 yılının milyarderler listesini açıkladı. Listenin başında bu yıl, Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu 53,5 milyar dolarlık servetiyle bulunurken, Türkiye’den 28 isim yer aldı.

NTV
Zenginler Liginde 28 Türk Var

Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes, 2010 yılının milyarderler listesini açıkladı. Listenin başında bu yıl, Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu 53,5 milyar dolarlık servetiyle bulunurken, Türkiye’den 28 isim yer aldı.

Forbes Genel Yayın Yönetmeni ve Başkanı Steve Forbes, New York'ta Forbes'un genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, dünyanın milyarderler listesinin 24'üncüsünü açıkladı.

Forbes, sözlerinin başında, dünyadaki ekonomik toparlanmanın, kendisini listede de gösterdiğini, özellikle yükselen pazarlardaki milyarderler sayısında artış olduğunu belirtti.

Dünyada geçen yıl 793 olan milyarder sayısının bu yıl 1011'e yükseldiğini söyleyen Forbes, bu yıl listede yer alan milyarderlerin toplam servetinin net değerinin 3,6 trilyon dolara yükseldiğini, bu rakamın geçen yıl 2,4 trilyon dolar olduğunu, bunun yüzde 50'lik bir artış anlamına geldiğini bildirdi. Listede 55 ülkeden milyarderlerin bulunduğunu, bu yıl listeye ilk kez Finlandiya ve Pakistan'dan milyarder girdiğini ifade eden Forbes, listeye ilk kez bu yıl giren milyarder sayısın ise 97 olduğunu kaydetti.

Meksikalı Helu'nun bu yıl listenin en başında bulunduğunu belirten Forbes, listenin başına 1994 yılından beri ilk kez Amerikalı olmayan bir milyarderin yerleştiğini söyledi.

Listede Asya bölgesinin bu yıl son derece iyi göründüğünü ifade eden Forbes, bu bölgede milyarder sayısının yüzde 80 artığını, bu yıl listeye yeni giren 97 milyarderin 62'sinin Asya'dan geldiğini aktardı. Steve Forbes, Çin'in geçen yıl 28 olan milyarder sayısını bu yıl 64'e, Hindistan'ın da 24 olan milyarder sayısını bu yıl 49'a yükselttiğini ve ilk 10 milyarder arasında iki Hintli iş adamının bulunduğunu belirtti. Forbes, yükselen piyasalardaki olumlu gelişmeden de söz ederek, geçen yılki listede 13 milyarderi olan Türkiye'nin bu yıl bu rakamı 28'e yükselttiğini, bu anlamda bu sene gayet iyi bir performans sergilediğini kaydetti.

Rusya'nın geçen yıl listede 32, bu yıl ise 62 milyarderi bulunduğunu açıklayan Forbes, Brezilya'nın ise ilk 10'a bir milyarder sokmayı başardığını ifade etti.

ABD'nin ise diğer bölgelere göre bu yıl biraz daha geride kaldığına işaret eden Forbes, ancak yine de listede en çok milyarderi olan ülkenin ABD olduğunu, toplam 403 Amerikalının listede yer aldığını söyledi.

Gelecek dönemde ABD'nin ekonomik açıdan daha iyi olacağına inandığını da belirten Forbes, ''Bu listede görünen dikkate değer değişiklikler, aynı zamanda küresel ekonomide de yaşanan dikkate değer değişiklikleri yansıtıyor'' dedi.

TÜRKİYE’DEN 13 YENİ MİLYARDER

Forbes dergisinin kıdemli editörlerinden Luisa Kroll da yaptığı açıklamada, Forbes'un Türkiye'de pek çok dergi çalışanı olduğunu söyledi ve listenin 12 Şubat 2010 tarihinden önceki dönemi yansıttığını belirtti.
Kroll, listede Orta Doğu bölgesine aldıkları Türkiye'nin, bu bölgede son derece iyi göründüğünü, Türkiye'nin bu yıl geçen yıla göre listeye 15 milyarder daha sokmayı başardığını ve toplam sayıyı 28'e çıkardığını kaydetti.

Luisa Kroll, Orta Doğu bölgesinde Türkiye dışındaki ülkelerin pek iyi görünmediğine de dikkati çekti. Kroll, bir soru üzerine, Türk Lirası'nın dolara karşı değer kazanmasının, doların değer kaybetmesinin, bu yıl Türkiye'den daha fazla sayıda kişinin listede yer almasını sağladığını, Türkiye'den bu yıl listeye 12 kişinin döndüğünü, 3 de yeni ismin eklendiğini söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/zenginler-liginde-28-turk-var_77505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!