Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zerdari: "Sel Zararının Giderilmesi En Az 3 Yıl Alır"

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, ülkenin beşte birini sular altında bırakan sel felaketinin yol açtığı zararların giderilmesinin en az 3 yıl alacağını söyledi. Zerdari, bir grup yabancı basın mensubuna açıklamasında, Pakistan'da bugüne kadar yaşanan eşi görülmemiş büyüklükteki sel felaketi karşısında eleştirilere uğrayan hükümetin

CNN Türk
Zerdari: "Sel Zararının Giderilmesi En Az 3 Yıl Alır"

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, ülkenin beşte birini sular altında bırakan sel felaketinin yol açtığı zararların giderilmesinin en az 3 yıl alacağını söyledi. Zerdari, bir grup yabancı basın mensubuna açıklamasında, Pakistan'da bugüne kadar yaşanan eşi görülmemiş büyüklükteki sel felaketi karşısında eleştirilere uğrayan hükümetin icraatını savundu.

Asıf Ali Zerdari, felaketin yol açtığı zararların giderilmesinin çok uzun bir süre alacağını belirtti ve "en az 3 yıl" süreceği öngörüsünde bulundu. Sel felaketinin Pakistan'ı militanlara karşı yürüttüğü mücadeleden alıkoymayacağını söyleyen Zerdari, kökten dincilerin, sellerin etkisinin en çok hissedildiği bölgelerde yeni militanlar kazanarak bu durumdan fayda sağlayabileceğine işaret etti.

Zerdari, "Savaş tüm cephelerde devam ediyor. Bir dava için savaşıyorsanız ve durum güçleşiyorsa teslim olmazsınız. Masaya yeni çözüm getirirsiniz" dedi.

BM'ye göre, Pakistan'ın kuzeybatısında Muson yağmurlarıyla birlikte bir ay önce başlayan seller ülkedeki 17 milyondan fazla insanı etkilemiş durumda. Milyonlarca insanı evsiz ve milyonlarca hektarlık ekili alanı sular altında bırakan, 1500 kadar kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sellerin Pakistan'da yarattığı insani kriz devam ediyor.

Sellerle ortaya çıkan büyük çaplı yoksulluğun, sosyal huzursuzluklara, yiyecek için başkaldırılara yol açacağı, hatta görev süresi 2013'te dolacak hükümetin iktidarda kalmasını zorlaştıracağı yönünde kaygılar bulunuyor.

Yerel yardım kuruluşları, Pakistan ordusu ve uluslararası yardım kuruluşlarının, sel yüzünden evini terk etmek zorunda kalan insanların gıda, su, ilaç ve barınak ihtiyaçlarını karşılamasına karşın halen milyonlarca kişi ya çok az yardım alabiliyor ya da hiç yardım alamıyor.

Yetkililer, Pakistan'ın kuzeyindeki dağlık kesimden ülkenin güneyindeki ovalara kadar büyük bir felakete yol açan sel sularının, zamanla çekilerek Umman Denizi'ne dökülmesinin beklendiğini belirtiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zerdari-sel-zararinin-giderilmesi-en-az-3-yil-alir_82219.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!