Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeugma Antik Kenti: Arkeopark Olma Yolunda İlerliyor

Zeugma Antik Kenti Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutalmış Görkay, Zeugma Antik Kenti'ni kazı, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla "arkeopark" haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Birgün Gazetesi
Zeugma Antik Kenti: Arkeopark Olma Yolunda İlerliyor

aziantep'in Nizip ilçesinde Birecik Barajı gölü kıyısında bulunan Zeugma Antik Kenti'nde bu yıl yürütülen bilimsel çalışmalar, zemin etüdüyle sona erecek. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutalmış Görkay, Zeugma Antik Kenti'ni kazı, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla "arkeopark" haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu kararıyla geçen yıl başladıkları çalışmaların daha uzun yıllar alacağını ifade eden Görkay, "Öncelikli amacımız antik kentte gün ışığına çıkmış eserlerin tahrip olmasının önüne geçmek" dedi. Görkay, antik kentte bu yıl 1 Ağustosta başladıkları çalışmaların 20 Ekimde sona ereceğini belirterek, "Ancak, kazı çalışması yapmamakla birlikte Zeugma'yı turizme kazandırmak için hazırladığımız projeleri gözden geçirmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Görkay, Zeugma Antik Kenti'nde bu yıl, önceki yıllarda gün ışığına çıkarılan Dianysos ve Danea villarının bitişiğindeki üçüncü villayı bütün eklentileriyle ortaya çıkarmak için kazı yaptıklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeugma-antik-kenti-arkeopark-olma-yolunda-ilerliyor_49049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!