Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeugma Müzesi'nin Dünyada Eşi Yok

Zeugma Antik Kenti'nin eşi bulunmaz mozaikleri yeni evine yarın kavuşuyor.

Akşam
Zeugma Müzesi'nin Dünyada Eşi Yok

eugma Antik Kenti'nin eşi bulunmaz mozaikleri yeni evine yarın kavuşuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan Gaziantep Mozaik Müzesi'nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, bölgede, ilk kazı çalışmalarının 1987 yılında Gaziantep Arkeoloji Müzesi tarafından başlatıldığını hatırlattı. 2000-2003 yılları arasında ödenek yetersizliğinden kazı ve kurtarma çalışmalarının yapılamadığını dile getiren Bilgin, 'Yaklaşık 18 yıldır süren kazı çalışmaları sırasında bin 500 metrekare mozaik, dünyada başka bir örneği olmayan savaş ve barışı simgeleyen bronz Mars Heykeli, 120 metrekare fresk, 4 bin adet bronz sikke ve günlük hayatta kullanılan eşyalar elde edildi.'' dedi.

Kazılar sürecek

Bilgin, Zeugma Antik Kenti'nden çıkartılan mozaiklerin sergilenmesinin turizmin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Bir yandan, Zeugma Antik Kenti'ndeki kazı ve kurtarma çalışmaları sürdürülürken, diğer yandan elde edilen eserlerin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Vali Bilgin, ' Kazıların, 2010 yılına kadar sürdürülmesi planlanmış durumda'' diye konuştu.

Devam edecek kazı çalışmalarının artık tek elden yürütüldüğüne dikkat çeken Bilgin, temeli 1990 yılında atılan Zeugma Müzesi'nin yapımı ve eserlerin restorasyon çalışmaları için toplam 2 milyon 693 bin YTL harcandığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeugma-muzesinin-dunyada-esi-yok_28987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!