Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeytinburnu Depreme Karşı Güçlenecek

Deprem riskinin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı dinledi. Başkan Aydın, afet dönüşüm alanlarındaki binaların yıkılıp, yenilerinin yapılmasını ve inşaatlarda kullanılan malzemelerden KDV alınmamasını önerdi.

NTV
Zeytinburnu Depreme Karşı Güçlenecek

eprem riskinin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı dinledi. Başkan Aydın, afet dönüşüm alanlarındaki binaların yıkılıp, yenilerinin yapılmasını ve inşaatlarda kullanılan malzemelerden KDV alınmamasını önerdi.

Aydın, tarihi binalar hariç, binaların güçlendirilmesi uygulamasına karşı olduğunu, binaların yıkılarak, yenilerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Aydın, 1999 depreminin ardından geçen süre içinde sıfırdan başlayıp yapılan bir tane kaçak binanın olmadığını ifade ederek, bunun aksinin ispat edilmesi halinde belediye başkanlığını bırakacağını bildirdi.

Sorunlu alanların, Belediye Meclisi kararı, Bakanlar Kurulu onayıyla afet referanslı dönüşüm alanı ilan edilmesinin yasal altyapısının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Aydın, ''Belediyenin, bir bölgeyi afet referanslı dönüşüm alanı ilan edebilmesi için bina stoklarının afete karşı risk değerlendirmelerini yapmak veya yaptırmak zorundadır'' dedi.

Aydın, ilçenin depreme hazırlıklı hale gelmesi için vatandaşların, afet dönüşüm alanında kalan binalarını yıkıp, yeniden yapmalarını sağlayacak ekonomik avantajların sağlanması gerektiğini dile getirdi.

İnşaat Malzemelerinden KDV Alınmasın

Aydın, buna yönelik olarak inşaat maliyetlerinin düşürülmesini, bu çerçevede proje aşamasından iskan aşamasına kadar her türlü resim, vergi ve harçtan muafiyet sağlanmasını, inşaatta kullanılan malzemelerden KDV alınmamasını önerdi.

1 Daire Karşılığı 2 Daire İsteniyor

252 dairenin bulunduğu İETT bloklarında depreme yönelik iyileştirme çalışmaları yapmak istediklerini anlatan Aydın, ancak 1 daire karşılığı 2 daire istendiği için projenin uygulanamadığını belirtti. İlçede bulunan Sümer Mahallesine yönelik deprem referanslı kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi verdi.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Yamaç da arazi, planlama ve yapı sorunlarındaki aksamanın, beraberinde afetleri getirdiğine işaret etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeytinburnu-depreme-karsi-guclenecek-_78422.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!