Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zincirlikuyu - 4. Levent ‘Şanzelize’ gibi Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan itibaren 4. Levent’e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz” dedi.

Milliyet Gazetesi
1 Zincirlikuyu - 4. Levent ‘Şanzelize’ gibi Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan itibaren 4. Levent’e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz” dedi. Topbaş, iki vapurun hizmete alınması töreni sonrası gazetecilerle “Kadıköy” adlı şehir hatları vapurunda Boğaz gezisi yaptı. Soruları cevaplayan Topbaş, bugüne kadar kendi öz kaynaklarıyla yatırım yaptıklarını, ciddi borçları bulunmadığını, sadece müteahhitlere bir miktar borçları olduğunu ifade etti.

‘İETT arsası satışı netleşmedi’

Vergilerden toplanan payın azaldığını, kaynak tedarik etmek zorunda olduklarını kaydeden Topbaş, “Bu kapsamda gayrimenkuller arasında yer alan İETT arsasının satışının henüz netleşmediğine dikkat çekti. Topbaş, karar düzeltme isteklerinden bir sonuç çıkmaması halinde gereken plan tadilini yapacaklarını ve arsayı yine imarlı olarak satacaklarını vurguladı. Mimarlar Odası’nın, alanın yeşil alan kalmasıyla ilgili şikâyeti olduğunu kaydeden Topbaş, şu an bölgenin yeşil alan olmadığını kaydetti.

‘Yeşil alan ve kafeler gelecek’

Topbaş, “Bu alanın iki kilometre ötesinde orman alanı var. Kaldı ki biz Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan itibaren 4. Levent’e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz. Bu bakımdan, zaten orada 44 bin metre kare değil, 10-20 katı büyüklüğünde yeni bir alan elde ediliyor. Dava açanların gerekçelerini samimi bulmuyorum. Çünkü daha önce oraya yapılan plazalar, gökdelenler var” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zincirlikuyu---4-levent-sanzelize-gibi-olacak_69669.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Herkes önce alt yapıyı çözer. Ama bizim ülkemizde bu işler tam tersten yürüyor. Önce araziler hile hurdayla imara açılıp gökdelenler dikiliyor. Trafik ve o trafikte ömrü geçen halk sonra düşünülüp buranın trafiğini alta alalım deniliyor. Bu nasıl bir düşünce tarzıdır? Sayın Topbaş'ta bakıyorum İktidar gibi meslek odalarına saldırmaya başlamış. Bir mimar olarak ben de iett arazisinin satışını net bulmuyorum. Dava son derece haklıdır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!