Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorbalığa Dönüşen Bahçe Kavgası

Caddebostan’daki Reşitbey Korusu Sitesi, uzun süredir huzursuz. Sitenin bahçesi, kendilerini güvenlik elemanı diye tanıtan kişilerce çitlerle çevrildi. Kimilerine göre işin içinde arazi mafyası var. Kimileriyse yönetim tartışmalarının bloklar arasında çatışmaya dönüştüğünü düşünüyor. Reşitbey Korusu Sitesi birinde 12 daire, birinde de 16 olmak

Cumhuriyet Gazetesi



Caddebostan’daki Reşitbey Korusu Sitesi, uzun süredir huzursuz. Sitenin bahçesi, kendilerini güvenlik elemanı diye tanıtan kişilerce çitlerle çevrildi. Kimilerine göre işin içinde arazi mafyası var. Kimileriyse yönetim tartışmalarının bloklar arasında çatışmaya dönüştüğünü düşünüyor. Cüneyt Yüksel, “15 yıldır yaşadığımız yerde zorbalıkla karşı karşıyayız. Olan bitene de polis göz yumuyor” dedi.

Reşitbey Korusu Sitesi birinde 12 daire, birinde de 16 olmak üzere iki apartmandan oluşuyor. Sitenin ortak kullanımında olan on dönümlük bahçe, 15 Nisan’dan beri çitlerle kapatılmış durumda. Çocuklar da dahil kimsenin bahçeye girmesine izin verilmiyor. Aslında sitedeki tartışmalar, birkaç yıl öncesine dayanıyor. Sitenin yeni yönetimiyle birlikte, blokların yeni evler yapılmak üzere mütahitlere verilmesi gündeme gelmiş. Geçen ay da, bir gece sitenin bahçesi çitlerle çevrilmiş.

“Güvenlikçiyiz diyen bu adamlar, kendilerini site yönetiminin tuttuğunu söylediler. Oysa bizim zaten resmi güvenlikçilerimiz vardı” diyen Yüksel, sitenin resmi güvenlik çalışanlarının da ölümle tehdit edilip dövüldüklerini anlattı. Polislerin gözaltına aldıkları bu kişilerin, Göztepe Karakolu’nda ifadeleri dahi alınmadan bırakıldıklarını söyleyen Yüksel, komiserin, şüphelilerle son derece samimi olduğunu ifade etti.

Kadıköy Beşinci Sulh Hukuk Mahkemesi hâkiminin iki hafta önce gelip keşif yaptığını, hâkimin bile bahçeden içeri giremediğini anlatan Yüksel şöyle devam etti: “Tanımadığımız şüpheli şahıslar 24 saat evimizi gözetliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” Daha önce de ofisinin silahla basıldığını söyleyen Yüksel, “Biz Sarallar çetesinin akrabasıyız” demişlerdi. Her fırsatta bizi vurdurtup, öldürteceklerini söylüyorlar” dedi. Küçük blok yöneticisi Erkan Güvenç ise kendi parsellerini böldüklerini, Kadıköy Belediyesi’nden de izin aldıklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zorbaliga-donusen-bahce-kavgasi_61543.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!