Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Zorla Tahliye Kutuplaşma Yaratır"

İstanbul’da Sulukule, Ayazma-Tepeüstü, Başıbüyük ve Tarlabaşı’nda gerçekleştirilen "tahliye işlemlerini" inceleyen Birleşmiş Milletler HABİTAT Genel Başkanlığı’na bağlı "Zorla Tahliyelerle İlgili Danışmanlar Grubu"nun üyeleri Prof. Yves Cabannes, Pakistanlı Prof. Arif Hasan ve Türkiye’den Cihan Uzunçarşılı Baysal, dün Bilgi Üniversitesi’ndeki

Milliyet Gazetesi
"Zorla Tahliye Kutuplaşma Yaratır"

İstanbul’da Sulukule, Ayazma-Tepeüstü, Başıbüyük ve Tarlabaşı’nda gerçekleştirilen "tahliye işlemlerini" inceleyen Birleşmiş Milletler HABİTAT Genel Başkanlığı’na bağlı "Zorla Tahliyelerle İlgili Danışmanlar Grubu"nun üyeleri Prof. Yves Cabannes, Pakistanlı Prof. Arif Hasan ve Türkiye’den Cihan Uzunçarşılı Baysal, dün Bilgi Üniversitesi’ndeki forumda izlenimlerini aktardı.

Tahliye edilen yerlerde halkla ve yetkililerle görüştüklerini belirten Hasan, tahliye edilen insanların taşındıkları yeni dairelerin TOKİ tarafından kendilerine çok yüksek taksitlerle satıldığını, bu fiyatları ödeyemeyen birçok kişinin hakkını başkasına devredip gecekonduda kiraya çıktığını vurguladı. Hasan, "Bunun adı zorla tahliyedir, insanlara başka seçenek tanınmamış. Kentin merkezi gitgide zenginlere açılırken yoksullar kentin dışına itiliyor. Toplumda kutuplaşma yaratılıyor. Bu durum ileride İstanbul’u büyük tehlikelere sevk edecek" dedi. Hasan, geçmişte Pakistan’ın Karaçi kentinde de benzer uygulamaların gerçekleştiğini, ancak İstanbul’daki durumun Karaçi’den bile kötü olduğunu vurguladı.

Heyet üyeleri, Ayazma’dan Bezirganbahçe’ye taşınan 900 aileden 600’ünün evine, taşındıkları dairelerin taksitlerini ödeyemedikleri için de icra geldiğini vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zorla-tahliye-kutuplasma-yaratir_69790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!