Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorlu Center Zorlanıyor

İmar izninin, üç katı inşaatla açılan AVM’ye yeterli müşteri gelmedi, mağazalar iş yapamadı. Zorlu, zorunlu olarak kiraları düşürdü.

yapi.com.tr
Zorlu Center Zorlanıyor

Yasal boşluklardan faydalanılarak 232 bin metrekare inşaat iznine sahip alana 615 bin metrekare inşa edilen Zorlu Center’ın kiracıları üzerinde yarattığı hayal kırıklığı kira indirimi getirdi.

11 Ekim’de açılan Zorlu Center, AVM içinde kapalı bir şekilde bekleyen bir mağazadan şikayet eden kiracılarına iki ay için yüzde 50 oranında kira indirimi yaptı. The Wall Street Journal Türkiye ’nin haberine göre; kapalı olan mağazanın çevresindeki kağıt duvarlar nedeniyle müşterinin gelme isteğini azalttığını ifade eden bir perakendeci “Bu durum cirolarımıza yansıyor. Zorlu Center’da kaybımızı bu yolla telafi etmeye çalışıyor” dedi. Kirada indirim alan bir diğer mağaza sahibi de şöyle konuştu: “Üçüncü ay için de görüşüyoruz. Yüzde 20-30 oranında ek indirim yapılabilir. Ama henüz net değil.” Zorlu Center yetkilileri “Kiracılarımıza iki ay için jest yaptık. Kira indirimini tüm kiracılarımıza uyguladık. Aralık ayında her şey sözleşmelerde olduğu şekilde devam ediyor” derken, ilgili mağaza konuyla ilgili yorum yapmadı.

15 gün bedava

Şikayetlerini AVM yönetimine de ileten kiracılar, Zorlu Center’dan telafi aldı. Birinci ay için kirada yarı yarıya indirim yapılacak. Ancak, AVM’nin kiracıları bir yıllık kirayı peşin ödediği için Zorlu Center onlara, 1 yılları dolduktan sonra 15 gün kira bedeli ödemeden dükkanda kalma şansı verecek. Kiracılara indirim nedeniyle bir bedel ödenmeyecek.

ETİKETLER: AVM Zorlu Center
http://www.yapi.com.tr/haberler/zorlu-center-zorlaniyor_114783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!