Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Zülfikarabad'ın İnşasında, Türk Müteahhitleri Hizmet Versin''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Atlantik'ten Pasifik'e doğru kaymaya başladığı bir dönemde, Türkiye ve Pakistan için yeni fırsatlar doğmakta olduğunu belirterek, ''Bu değişim sürecinin kazananlarından olmak için aramızda daha fazla ticaret ve işbirliği yapmalıyız''

yapi.com.tr / AA
''Zülfikarabad'ın İnşasında, Türk Müteahhitleri Hizmet Versin''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Atlantik'ten Pasifik'e doğru kaymaya başladığı bir dönemde, Türkiye ve Pakistan için yeni fırsatlar doğmakta olduğunu belirterek, ''Bu değişim sürecinin kazananlarından olmak için aramızda daha fazla ticaret ve işbirliği yapmalıyız'' çağrısında bulundu.

Türkiye Pakistan İş Forumu, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla TOBB Kabul Salonunda düzenlendi.

İş Forumunun açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Zardari'nin, Aralık ayında gerçekleştirdikleri görüşmede ''kendilerine yeni ufuklar açtığını'' ifade ederek, ''Biz sizin liderliğinizde, Türkiye Pakistan dostluk ilişkilerine, ekonomik alanda yeni boyutlar kazandırmak üzere çalışmalarımızı güçlendirdik, hızlandırdık'' dedi ve destekleri için teşekkür etti.

Türk özel sektörü olarak, ''daha güçlü bir Pakistan'ın, daha güçlü bir Türkiye olduğunu'' bildiklerini ve bu amaçla çalıştıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, geçen yıl Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde, Türk iş dünyası olarak harekete geçtiklerini ve 5 milyon dolarlık nakdi yardım sağladıklarını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, bu sırada yardım kampanyasına katılanların listesini içeren dosyayı, Cumhurbaşkanı Zardari'ye sundu.

''Daha fazla ticaret ve işbirliği yapmalıyız''

Coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle Pakistan'ın, Asya Pasifik bölgesinde barışın ve kalkınmanın sağlanmasında lider role sahip bir ülke olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, 140 milyonluk nüfusuyla geniş bir pazara sahip ülkenin gelecek 40 yılda küresel ekonomiye yön verecek ülkelerden birini oluşturduğunu anlattı.

Hisarcıklıoğlu, 2050 yılında Pakistan'ın, 2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklükle 20 ekonomi arasında yer almasının öngörüldüğünü belirterek, ''Türk özel sektörü olarak bizler, Pakistan'ın bu hızlı gelişme sürecine katkı sağlamak, Pakistan'ın yanında ve ortağı olmak istiyoruz'' dedi.

Bu arada, Türk özel sektörünün kapasitesi hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, bu imkanları Pakistanlı meslektaşları ile paylaşmak istediklerini, iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağların ekonomik ilişkilere daha fazla yansıması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

''Zülfikarabad'ın inşasında, Türk müteahhitleri hizmet versin''

İki ülke arasında, başta enerji, altyapı, inşaat ve müteahhitlik olmak üzere pek çok alanda işbirliği potansiyeli bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, örnek olarak Sindh Eyaleti'nin güneyindeki Tatta bölgesinde Zülfikarabad adıyla kurulacak yeni şehrin inşasında, Türk müteahhitlerinin hizmet vermesini istediklerini kaydetti.

Temel sıkıntı; bankacılık sistemi ve ulaştırma...

 Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde destekleyici mekanizmaların da güçlendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, özetle şu görüşleri dile getirdi:

''Bu çerçevede, özellikle aramızdaki bankacılık sistemini ve altyapısını güçlendirmeliyiz. Öncelikli olarak, ticaretin temel hizmeti olan ulaştırma ağlarımızı geliştirmeliyiz. Halen iki ülke arasında doğrudan gemi seferleri olmadığı için İstanbul'dan yüklenen bir konteynırın Pakistan'a ulaşması 45 günü bulmaktadır. Lojistik maliyetlerinin önemli bir rekabet unsuru olduğu günümüz piyasa koşullarında bu, kabul edilebilir bir durum değildir.

Türkiye ile Pakistan arasında Karayolu Taşımacılık Komite Toplantılarının hemen başlatılmasını istiyoruz. Esasen, Pakistan'ın biran önce TIR sistemine üyelik sürecinin tamamlanması önem arz etmektedir.''

Hisarcıklıoğlu, dün sunumunu kendisinin yaptığı ''İstanbul- İslamabad Konteynır Tren Hattı'' projesinin de bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini kaydetti.

Türk-Pakistan İş Konseyi Başkanı Hüseyin Akın da konuşmasında, iki ülke arasında ticari ilişkilerin son dönemlerde ivme kazandığını belirterek, temaslardaki artışın bu noktada taşıdığı önemin altını çizdi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/zulfikarabadin-insasinda-turk-muteahhitleri-hizmet-versin_86803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!