Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Zümrüt' Yine Aynı

Zümrüt Apartmanı'yla ilgili davayı yeniden gören yerel mahkeme 3 sanığa aynı cezayı verdi. Yattıkları sürenin aldıkları cezadan düşülmesine karar verilen 3 sanık hapis yatmayacak.

Milliyet Gazetesi/Ali GÜLER
'Zümrüt' Yine Aynı

onya'da 2 Şubat 2004'te çöken ve 92 kişinin yaşamını yitirdiği, 30 kişinin de yaralandığı Zümrüt Apartmanı'yla ilgili davada 3 sanık için verilen cezalar değişmedi. Diğer sanıkların cezası ise paraya çevrildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, davada çeşitli hapis cezalarına çarptırılan 6 sanık hakkındaki kararı, usul ve esastan bozmuştu. Daire, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Selçuklu Belediyesi'nde görevli inşaat teknikeri Zeynel Ünal, imar müdürü Hüseyin Çopur ve mimar Maide Dönmez'e eski Türk Ceza Kanunu'nun 'görevi ihmal' başlıklı maddesi uyarınca verdiği 1'er yıl hapis cezasını esastan bozmuş, 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet vermek' suçundan hüküm kurulması gerektiğini belirtmişti.

Tüm sanıklar kusurlu
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yapılan yargılamada dün karar duruşması yapıldı. Tutuksuz 6 sanık hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti tüm sanıkların kusurlu olduğunu belirterek, bozma kararının ardından ileri sürülen iddiaların daha önce mahkeme ve Yargıtay tarafından incelendiğini ve yeniden incelemeye gerek olmadığına karar verdi.

Kararın belediye görevlisi sanıklar yönünden bozulduğunu belirten mahkeme heyeti, fenni mesul Ali Vedat Kaya, taşeron İsmail Hakkı Canlıer ve proje sorumlusu Halil İbrahim Elliiki'ye, aynı cezayı verdi. Kaya'ya dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 5 yıl hapis, 440 YTL para cezası, Canlıer'e 4 yıl hapis ve 440 YTL para cezası, Elliiki'ye 2 yıl hapis ve 440 YTL para cezası verildi.

Heyet, 3 sanığın cezaevinde yattıkları sürenin aldıkları cezadan düşülmesine karar verdi. Böylece 3 sanık yattıkları süre göz önüne alınarak bir daha cezaevine girmeyecek. Belediye görevlisi Hüseyin Çopur, Maide Dönmez ve Zeynel Ünal'a dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 2 yıl hapis ve 440 YTL ceza verildi. Üç belediye görevlisinin cezası da paraya çevrilmeden ertelendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zumrut-yine-ayni_58323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!