Gaggenau’dan Eşsiz Bir Davlumbaz: Coanda
Gaggenau Coanda davlumbazın en önemli özelliği Coanda efekti sayesinde yemek buharının mutfağın içine yayılmasını önlemesi. Bunun sırrı ise, davlumbazın ön kenarında yer alan boşluktan bir hava akımı oluşturması. Hava akımının bir silindirin etrafından dolaştırılarak arkaya doğru yönlendirilmesiyle yemek buharı tümüyle davlumbazın filtre bölümüne

Adını, prensibin Romen kaşifi Henry Maria
Coanda’dan alan bu sistem yalnızca Gaggenau için üretildi. Gaggenau Coanda
davlumbazın en önemli özelliği, Coanda efekti sayesinde yemek buharının mutfağın
içine yayılmasını önlemesi. Bunun sırrı ise, davlumbazın ön kenarında yer alan
boşluktan bir hava akımı oluşturması. Hava akımının bir silindirin etrafından
dolaştırılarak arkaya doğru yönlendirilmesiyle yemek buharı tümüyle davlumbazın
filtre bölümüne itiliyor ve oradan da dışarı atılıyor. |
