Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Altın Aslan Ödülleri Bahreyn, Hollanda ve Japonya'ya Gitti

Ulusal katılım dalında Altın Aslan ödülüne Bahreyn pavyonu değer görülürken; uluslararası serginin en iyi projesi dalında Altın Aslan ödülü junya.ishigami+associates’e; umut vaat eden genç katılımcı dalında Gümüş Aslan ödülü ise OFFICE Kersten Geers David Van Severen + Bas Princen’e verildi. 'Yaşam Boyu Başarı' dalında Altın Aslan ödülü Rem

yapi.com.tr
2010 Altın Aslan Ödülleri Bahreyn, Hollanda ve Japonya'ya Gitti

STRONG>12. Venedik Bienali dahilinde düzenlenen 12. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin Beatriz Colomina, Francesco Dal Co, Joseph Grima, Arata Isozaki, Moritz Küng ve Trinh T. Minh-ha’dan oluşan seçici kurulu, 2010 ödüllerinin sahiplerini 28 Ağustos günü açıkladı.

Ulusal katılım dalında Altın Aslan ödülüne Bahreyn pavyonu değer görülürken; uluslararası serginin en iyi projesi dalında Altın Aslan ödülü junya.ishigami+associates’e; umut vaat eden genç katılımcı dalında Gümüş Aslan ödülü ise OFFICE Kersten Geers David Van Severen + Bas Princen’e verildi.

Bienalde mansiyona değer görülen isimler ise; 'Decay of a Dome' (Bir Kubbenin Ölümü) adlı projesi ile Wang Shu, Vito Bertin ve Lu WenYu’den oluşan Amateur Architecture Studio ekibi; yaratıcı enstalasyon çalışmaları ile Studio Mumbai Architects ve 'Il Giardino delle Vergini' projesi ile peyzaj mimarı Piet Oudolf oldu.

Onur ödülleri Koolhaas ve Shinohara'ya

Venedik Bienali’nin onur ödüllerinden 'Yaşam Boyu Başarı' dalında Altın Aslan ödülü Rem Koolhaas’a verilirken; 2006 yılında vefat eden ve Shinohara Tokyo Teknik Üniversitesi Yüzüncü Yıl Salonu, Ukiyo-e de Matsumoto Müzesi, Osaka'daki K-2 kulesi gibi projeleriyle tanınan Japon mimar Kazuo Shinohara’nın anısına Altın Ayı Özel ödülü layık görüldü. 

Ödüllü projeler hakkında

Ulusal katılım dalında Altın Aslan'ı ülkelerine kazandıran Bahreyn pavyonu, denizi kamusal alan olarak ele alışı ile ödüle değer bulundu. Seçici kurulca yapılan açıklamada özellikle, "ülkenin, kıyı şeridindeki hızlı değişim ile olan ilişkisinde net ve etkili bir oto-analize gitmeyi tercih etmesi"nin takdir topladığı belirtildi.


Bahreyn ekibi. Görsel: domusweb.it

Bahreyn Krallığı'na ödül kazandıran isimler arasında; Bahrain Urban Research Team (Bahreyn Kentsel Araştırmalar Ekibi) ve LAPA kurumları ile birlikte fotoğrafçı ve mühendis Camille Zakharia; film yapımcısı Mohammed Bu Ali ve sergi sorumluları Noura Al-Sayeh ile Fouad Al-Ansari sıralanıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2010-altin-aslan-odulleri-bahreyn-hollanda-ve-japonyaya-gitti_82362.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!