Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Velux Ödülleri Çinli Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Mimarlık öğrencilerinin, güneş ışığı ve günışığı temasını en geniş anlamıyla ele alarak, bu elzem ışık ve enerji kaynağını derinlemesine kavramaları amacıyla düzenlenen Uluslararası Velux Ödülleri’nin 2010 yılı kazananları belli oldu. Seçici Kurul, büyük ödüllerin yanı sıra, beş farklı ülkeden sekiz projeyi de mansiyona değer buldu. Ödül

bustler.net
2010 Velux Ödülleri Çinli Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Mimarlık öğrencilerinin, güneş ışığı ve günışığı temasını en geniş anlamıyla ele alarak, bu elzem ışık ve enerji kaynağını derinlemesine kavramaları amacıyla düzenlenen Uluslararası Velux Ödülleri’nin 2010 yılı kazananları belli oldu.

Birinciliği, “Constellation of light fields” adlı proje ile Park Young-Gook elde ederken; ikincilik ödülü Kim Dae Hyun, Choi Jin Kyu ve Kim Won ill’in “Condensation of variational sunlight influences” projesi ile, Joe Wu’nun "Lightscape between gaps" arasında paylaşıldı. Programda üç büyük ödülün yanı sıra sekiz eşdeğer mansiyon dağıtıldı.

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Velux Ödülleri; küçük ölçekli bileşenlerden kentsel bağlamdaki soyut konseptlere varıncaya dek, gün ışığını temel alan her ölçekten öğrenci projesini değerlendirmeye alıyor.

Seçici Kurul, birincilik ödülünü kazanan projeye dair şu değerlendirmede bulundu:

"Proje, Seul’deki Marronnier Park’ın açık hava gösteri salonuna bir yerleştirme önerisi getiriyor. Halihazırda dört sütun ve şeffaf bir çatı içeren mekan kullanıcıya, homojen ve monoton bir aydınlatma sunuyor.  Proje önerisinde mevcut belirgin sütunlar değiştirilerek, bunların üzerinden çatıyı kaplayan kumaş şeritler geçiriliyor. Şeritler dilendiği gibi bükülerek lineer ya da dağınık boşluklar ve farklı dokular elde ediliyor. Böylelikle günışığı mekana farklı biçimlerde akıyor.

Kentsel ölçeğe hitap eden projenin en önemli özelliği, ışığı keskinleştirmekten çok onu kontrol etmeye dayanması. Strüktürel, kentsel ve sosyal konulara değinen proje, bir mekanın nasıl yeniden canlandırılabileceğini ve yaşanabilir kılınacağını araştırıyor. 

Çok güçlü ve ilgi çekici bir fikre dayanan ve kapsamı ile, güvenilirliği ve uygulanabilirliğini kanıtlayan projede her şey deneyimlemek üzerine kurulu.”

Delft Teknik Üniversitesi öğrencisi Joe Wu’ya ikinciliği getiren “Lightscape between gaps” adlı proje ise, Hong Kong’un aşırı dikey kentsel gelişimi için bir güneş ışığı analizi sunuyor.

Haberin devamı için ilerleyiniz

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2010-velux-odulleri-cinli-ogrencilerin-yuzunu-guldurdu_84997.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!