Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2019 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması: “Alacakaranlıkta Mimarlık”

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen “Alacakaranlıkta Mimarlık” temalı 2019 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması'nın son başvuru tarihi 26 Eylül.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

2019 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması: “Alacakaranlıkta Mimarlık” 2019 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması: “Alacakaranlıkta Mimarlık”
SON BAŞVURU TARİHİ 26 Eylül 2018
DÜZENLEYEN

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

E-POSTA

fotoyarisma@mimarist.org

İLETİŞİM: A: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi (Hilal Duru) - Karaköy, Kemankeş Caddesi No: 31 Beyoğlu, İstanbul / T: (212) 251 49 00 - dahili: 204 / F: (212) 251 94 14
+ Ajandama Ekle

YARIŞMANIN AMACI
Dünya Mimarlık Günü, her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nın öncülüğünde tüm dünyada ve ülkemizde düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi de bu doğrultuda gerçekleştirdiği bir dizi etkinliğin yanı sıra, belli bir tema çerçevesinde “Ajanda Fotoğraf Yarışması” düzenliyor ve yarışmanın sonuçlarını sergiliyor.

YARIŞMANIN TEMASI
Barış, adalet ve dayanışmayı kuran, yerleşik yaşamımızdır. Bugün tehdit altında olan da, yalnızca fiziki yerleşimlerimiz ve kültürel mirasımız değil, bir bütün olarak yerleşik yaşam pratiğimizdir. İster gösterişli yapıların gölgesinde yürütülen kentsel dönüşümler, ister çatışmalar ve savaş; büyük kitlelerin yerinden edilmesi, zorunlu göç ve yersiz/yurtsuzlaşma ile sonuçlanan süreçlerin tümü, içerdiği tüm değerlerle birlikte yerleşiklik duygusunu imkansız kılar.

Mimarlık, tüm bilgisi yerleşik yaşam üzerine kurulu bir meslek ve aynı zamanda tarihi mesleğin kendisinden çok daha eskilere giden bir bilgi alanıdır. Yerleşik yaşamı ve yerleşiklik duygusunu örseleyen tüm süreçler, yalnızca bir meslek olarak mimarlığı değil, on bin yıllık yerleşik yaşam pratiğine dayalı bir bilgi alanı olan mimarlığın kendisini de anlamsızlaştırır. Bazen inşa etmek de, barbarlığa dönüşebilir.

Auschwitz’den sonra şiir yazmak da barbarlıktır diyordu Adorno, ama kimbilir belki de karanlığın en koyu anı, günün ağarmaya başladığı andır. Ama bizler için ışığa giden yolun, yerleşimlerimizi, doğayı ve bir bütün olarak binlerce yıllık kolektif emeğimizin ürünü yerleşik yaşamlarımızı savunmaktan geçtiğini biliyoruz.

Bu yıl yirmincisi düzenlenecek Ajanda Fotoğraf Yarışması temasını “Alacakaranlıkta Mimarlık” olarak belirleyen Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, içinden geçtiğimiz en zor dönemlerde bile kameranın ardındaki gözün belgeleyen, açığa çıkaran, işaret eden gücüne inançla fotoğraflarınızı bekliyor.

KATILIM KOŞULLARI
– Yarışmaya, Türkiye’de çekilmiş en çok 6 adet renkli ya da siyah/beyaz fotoğrafla, Seçici Kurul üyeleri, Oda çalışanları ile Oda yöneticileri ve birinci derecede yakınları dışında herkes katılabilir.

– Analog fotoğraflar sayısal ortama aktarılarak, CD/DVD’ye kaydedilmiş olarak ya da e-posta yolu ile gönderilmelidir.

– Dijital (sayısal) fotoğraflar ise uzun kenarı 40 cm olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte jpeg formatında gönderilmelidir.

– Baskılar değerlendirme dışı bırakılacaktır.

– Fotoğraflar belge niteliği taşıyacağından sayısal müdahaleler bu özellik dikkate alınarak yapılmalı, görüntünün ana yapısı değiştirilmemelidir. Fotoğraf kenarlarında boşluk bırakılmamalı, herhangi bir çerçeveleme işlemi yapılmamalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcı hakkında ipucu oluşturabilecek isim, imza, tarih, logo vb. işaretlemeler yer almamalıdır.

– Yarışmaya daha önce herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon, özel ödül ve sergileme almış ve yayımlanmış fotoğraflar ile bu fotoğrafların deklanşör farklılığı içerenleri katılamaz. Daha önce ödül, mansiyon, özel ödül ve sergileme almış ve yayımlanmış bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişi hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

– Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıt(lar)ın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.

– Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

– Kural ihlali yaptığı belirlenen katılımcının kazandığı ödül, sergileme, unvan ve tüm kazanımları geri alınır; ödül ve/veya sergilemesi iptal edilir; yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse, ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.

– Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

YARIŞMA TAKVİMİ
Duyuru: 2 Temmuz 2018 Pazartesi
Son Katılma Tarihi: 26 Eylül 2018 Çarşamba
Seçici Kurul Değerlendirmesi: 28 Eylül 2018 Cuma
Sonuçların açıklanması: 1 Ekim 2018 Pazartesi 
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 16 Ekim 2018 Salı
Sergi Süresi: 16 Ekim – 31 Ekim 2018

SEÇMELER
Seçici Kurulun yarışmaya katılan fotoğraflar arasından, temaya uygunluk ve Türkiye ile sınırlılık açısından yapacağı ön elemenin ardından; 41 adet fotoğraf 2019 yılı ajandası için seçilecektir.

SEÇİCİ KURUL 
Saygun Dura (Fotoğraf Sanatçısı)
Didem Engin (Fotoğrafçı)
Murat Germen (Fotoğrafçı, Eğitmen, Sanatçı)
Şeniz Kabadayı  (Fotoğraf Sanatçısı)
Serdar Önal (Fotoğraf Sanatçısı)
Hüsnü İlham Tibet (Mimar-Fotoğraf Sanatçısı)
Özcan Yaman (Fotoğraf Sanatçısı)

ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 4.000 TL
İkincilik Ödülü : 3.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 2.000 TL
Eşdeğer ödül (En fazla 38) : 200'er TL

Birincilik Ödülü verilecek fotoğraf, albüm ajandanın kapağı olarak kullanılacaktır. Ödül alan diğer fotoğraflarla birlikte eşdeğer tüm fotoğraflar ajanda içinde yer alacaktır. Ödülün yanı sıra tüm katılımcılara “Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kültürel Katkı Belgesi” verilecektir.

Katılım formu için tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2019-yili-ajandasi-fotograf-yarismasi-alacakaranlikta-mimarlik_166701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!