Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar"

UIA himayesinde TMMOB Mimarlar Odası ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri'nin başlığı, "2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar" olarak belirlendi.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

"2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar" "2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar"
TESLİM TARİHİ 10 Nisan 2010
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 22 Mayıs 2010
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 22 Mayıs 2010
+ Ajandama Ekle

STRONG>UIA himayesinde TMMOB Mimarlar Odası ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Mimarlar Fikir Projesi Ödülleri’nin başlığı, “2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar” olarak belirlendi. Gelişen teknoloji ile “insanların kullandığı ilk kamusal alan” olan meydanların geleceğinin tasarlanmasını hedefleyen yarışmada senaryo, katılımcı tarafından belirlenecek. Tasarlanacak meydanın hedef kitlesi, ölçeği, işlevi ve konumu da katılımcının seçimine bırakılacak.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin 21-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştireceği “Uluslararası Genç Mimarlar Buluşması” kapsamında düzenlenen “2023 Yılında Kentin Etkileşim Alanları: Meydanlar” Yarışması’nın teması, şu şekilde detaylandırılıyor:

“Meydanlar, insanların kullandığı ilk kamusal alanlardandır. Tarihsel süreçte üstlendikleri farklı işlevlerle kentsel yaşamın önemli bir parçası olmuşlardır. Meydanlar kentte sürekli yaşayan nüfusun ve kenti geçici bir süre için ziyaret eden kişilerin birbirleriyle ve paylaştıkları kent ile ilişki kurmasını sağlar. Tüm kent halkına eşit kullanım olanağı sağlayan bu alanlar çeşitli etkinlikler için ortak bir platform oluşturur.

“Çevresi binalarla sınırlandırılmış bu alanlar, kent içinde tavanı gökyüzü olan odalar olarak da tanımlanmaktadır. Kent dokusu içinde meydanlar insanlara sürekli ve yönlendirilmiş bir hareket düzeninden çok durma ve toplanma olanağı veren, hareketliliği zorlamayan, insanların birbirleriyle ilişki kurma potansiyelini içeren mekânlardır.

Ülkemizde yanlış bir anlayışla yaklaşılan meydanlar zamanla işlevlerini kaybetmektedir. İdeolojik nedenlerinde etkili olduğu bu tahribat meydansız, kimliksiz kentler yaratmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği, insanlar arası iletişimin gittikçe azaldığı, birçok ihtiyacınızı internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz sanal dünyada interaktif iletişim önemli bir boyut kazanmaktadır. İnteraktif iletişimi canlandırmanın en etkili yollarından biri de kentlerimize yaşayan meydanlar kazandırmaktır.”

UIA/UNESCO kurallarına uygun olarak düzenlenen uluslararası yarışmaya, 1971 yılı ve sonrası doğumlu mimarlar katılabiliyor. Yurt içinden katılımcıların Türkiye Mimarlar Odasına kayıtlı olmaları , yurtdışından katılımcıların ise kendi ülkelerindeki mimarlık örgütüne kayıtlı olmaları beklenen yarışmaya başvurular ücretsiz.

Ekip ya da bireysel katılımın serbest bırakıldığı yarışmanın dili ise, Türkçe veya İngilizce .

Yarışma Takvimi
Soru Sorma için Son Gün: 23 Ocak 2010
Cevapların Yayınlanması için Son Gün: 30 Ocak 2010
Teslim Tarihi: 10 Nisan 2010
Jüri Değerlendirmesi: 17 Nisan 2010
Sonuçların İlanı: 22 Mayıs 2010
Projelerin Sergilenmesi: 22 Mayıs 2010
Ödül Töreni: 22 Mayıs 2010

Jüri Üyeleri
Cengiz BEKTAŞ, Y. Müh. Mimar, TÜRKİYE
Aysun COŞAR REGNİER, Mimar, TÜRKİYE
Nicholas DE MONCHAUX, Mimar, AMERİKA
Luciano LAZZARI, Mimar, İTALYA
Saša RANDIC, Mimar, HIRVATİSTAN

Yedek Üyleler:
Şevket ALTINDAL, Mimar, TÜRKİYE
Dejan ŠTAMPAR, Mimar, SLOVENYA

Raportörler:
Deniz BÜYÜKKURT HORDACI, Mimar
Funda ALYANAK KAYA, Mimar
Özge AÇIKALIN, Mimar

Ödüller
Birincilik Ödülü: 2500 Euro
İkincilik Ödülü: 1500 Euro
Üçüncülük Ödülü: 1000 Euro
Katılımcı Özel Ödülü: 1500 Euro

Jüri değerlendirmesi sırasında seçilen ilk 10 projenin rumuzları ile komiteye bildirileceği ve söz konusu on projenin buluşma kapsamında katılımcılara sunum yapacağı yarışmada, katılımcıların oylarıyla bir de “Katılımcı Özel Ödülü”nü verilecek.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2023-yilinda-kentin-etkilesim-alanlari-meydanlar_75661.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!