Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Design & Construct 2009

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP), 22 - 23 - 24 Nisan tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan Boğaziçi Üniversitesi Design & Construct Üniversiteler Arası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması organizasyonu ile yine akademik ve sosyal hayatı buluşturmayı

yapi.com.tr
Design & Construct 2009

oğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP), 22 – 23 – 24 Nisan tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan Boğaziçi Üniversitesi Design & Construct Üniversiteler Arası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması organizasyonu ile yine akademik ve sosyal hayatı buluşturmayı hedefliyor.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya gelerek, projelendirdikleri ve üretimini gerçekleştirdikleri köprüleri Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs ’te sergilenme fırsatı bulacaklar. Hem teorik hem pratik bilgilerini kullanma fırsatı bulacak öğrenciler, rekabet ortamı içerisinde farklı bir tecrübe de yaşayacaklar.

Üç gün sürecek olan yarışmanın ilk gününde yarışmacı takımların projeleri kurulacak. Bu kurulum sonrası sunumlar yapılacak. Kurulan köprüler, mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında uzman öğretim üyeleri ve sektördeki lider firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri kurulu tarafından estetik açıdan değerlendirilecek. İkinci gün ise yarışmacılar kurulumda zamana karşı yarışacak; maliyet ve verimlilik kategorisinde ölçütlendirilecek; köprülerine yatay ve düşey ağırlık testleri uygulanacak.

Ödüller:

Değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan genel performans puanlarına göre yarışmayı birinci sırada tamamlayan üniversite takımına 5000 YTL, ikinciye 2500 YTL, üçüncüye de 1500 YTL ödül verilecek. Yarışma organizasyonu üçüncü gününde, sponsorların sunumları ve ödül töreniyle son bulacak.

Design & Construct’a katılan üniversiteler şöyle sıralanıyor:

Anadolu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi

Jüri ise şu isimlerden oluşuyor:

Altok Kurşun (Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Cem Yalçın (Boğaziçi Üniv. Öğretim Üyesi), Cemal Gökçe (İMO İstanbul Şube Başkanı), Doğan Hasol (YEM Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Erhan Karaesmen (ODTÜ-Boğaziçi Üniv. Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Gülay Altay (Kandilli Rasathanesi Müdürü), Prof. Dr. Harun Batırbaygil (YTÜ Öğretim Üyesi), Köksal Anadol (Yapı Merkezi Grubu Başkan Vekili), Prof. Dr. Nesrin Yardımcı (Yapısal Çelik Derneği Başkanı, Yeditepe Üniv. Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Semih Tezcan (Boğaziçi Üniv.Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Vedat Yerlici (Boğaziçi Üniv.Öğretim Üyesi)

Sponsorlar:

ARUP, Geoduvar , İnşaat Mühendisleri Odası (İstanbul Şubesi), Kayı-Kasa, Mika, Reinforced Earth, Soyak, Tav, Tekfen, Yapı Merkezi, Yapı-Endüstri Merkezi

Organizasyon boyunca sponsor firmaların konferansları, sürpriz oyunlar ve aktivitelerin eşlik edeceği, festival havasındaki yarışmaya, izleyici olarak katılmak isteyen herkes davetli.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/design--construct-2009_68297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!