Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Habitat Ödülleri 2008

Yapı ve Sosyal Konut Vakfı (BSHF), World Habitat 2008 ödülleri için katılımcılara çağrıda bulunuyor. Etkinliğe geçtiği günden bu yana, güncel konut sorunlarına beri pratik, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler arayan Habitat Ödülleri, dünyanın kuzey ve güney köşelerine olduğu kadar, başka coğrafyalara da taşınabilen veya entegre olabilen projeleri

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları




SON BAŞVURU TARİHİ 1 Haziran 2008
+ Ajandama Ekle

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\yarismalar\60478-1.JPG"align="left" hspace=5 vspace=5> Yapı ve Sosyal Konut Vakfı (BSHF), World Habitat 2008 ödülleri için katılımcılara çağrıda bulunuyor. Etkinliğe geçtiği günden bu yana, güncel konut sorunlarına beri pratik, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler arayan Habitat Ödülleri, dünyanın kuzey ve güney köşelerine olduğu kadar, başka coğrafyalara da taşınabilen veya entegre olabilen projeleri keşfetmeye çalışıyor.

Dünya Habitat Ödülleri, 1985’te BSHF’nin konut üretiminin iyi örneklerini belirlemek ve tanıtmak amacıyla faalieyete geçirdiği bir organizasyon. Aynı zamanda BSHF’nin, 1987’deki Birleşmiş Milletler Uluslararası Yurtsuzlar Barınağı Yılı kapsamında üstlendiği rolün de bir parçası olan ödüller, ilk olarak yalnızca üç yıllık bir programa sahipti. Fakat aldığı olumlu tepkiler ve konut üretiminde sağladığı teşvik, ödüllerin yirmi sene sonraya uzanmasını sağladı.

Yıllar boyunca, dünyanın hemen her yerinden geniş bir yelpazede son derece yetkin projelerin onurlandırıldığı yarışmada, konutlaşmanın gündeme getirdiği güncel ihtiyaçlara cevap arayan her renk ve biçimde tasarımla karşılaşıldı. Başından beri, yalnızca konut pratiğinin iyi örneklerini seçmek değil, aynı zamanda bu tecrübe ve bilgi birikimini paylaşıma sokan bir platform oluşturma gayesindeki Habitat Ödülleri’nde, 2008 başvuruları başlatıldı.

Her yıl iki projeye verilen Habitat Ödülleri, merkezi ve yerel yönetimlerden STK’lara, araştırma gruplarından özel sektöre kadar her türlü organizasyon ve bireye açık.

Dünya Habitat Ödülleri, iki aşamadan oluşuyor:
İlk aşama başvuruları, yalnızca projenin bir özetini kapsayacaklar. Bu aşamada değerlendirme komitesi tarafından seçilen toplam 12 proje, yarışmanın ikinci aşamasına geçme hakkı kazanacak.

İkinci aşamada ise, uluslararası jürinin karşısına çıkmadan önce bağımsız bir danışman grubu tarafından değerlendirilen projelerden bazıları, sonuç kararlarından önce değerlendirme gezileriyle incelenebilecekler.

İlk aşama başvuruları için son tarih ise 1 Haziran 2008.

Birinciler, çalışmalarının uluslararası sahada tanınırlık kazanmasının ötesinde, 10 bin sterlinlik bir ödül ve özgün olarak tasarlanmış gümüş bir plaketinin sahibi olacak. Ödüllendirilen her katılımcının birer temsilcisinin ödül törenine katılabilmesi için ulaşım ve konaklama masrafları da, yine organizasyon tarafından karşılanacak.

Bugüne kadar ödül töreninin gerçekleştirildiği ülkeler arasında Italya ve Rusya (2006), Endonezya (2005), Kenya (2004), Brezilya (2003 ve 1995), Belçika (2002), Japonya (2001), Jamaika (2000), Çin Cumhuriyeti (1999), Dubai (1998), Almanya (1997), Macaristan (1996), Senegal (1994), ve ABD(1993 ve 1992) var.

Geçen yıl ZukunftsWerkStadt Leinefelde, Almanya ile Sosyal Konut Projelerinde Ekolojik Materyaller, Küba projeleri ödüle layık görülmüşlerdi. Kazanan projelerin detayları ile yarışmanın finalistlerine dair bilgi edinmek için tıklayınız.

Katılım için detaylara ulaşmak ve internet üzerinden başvuruda bulunmak için tıklayınız.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/dunya-habitat-odulleri-2008_60478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!