Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu

İnanlar İnşaat ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin işbirliğinde Türkiye’deki tüm üniversitelerin katılımına açık olarak başlatılan “İstanbul’un Geleceği İçin Alternatif Öneriler” yarışmasının ödül sahibi projeleri açıklandı.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

  • Ödül kazananlar
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu
  • Gelecek İstanbul Yarışması’nın Sonuçları Belli Oldu

Türkiye’de akademi ve özel sektörün buluştuğu yarışmada, akademisyenler ve üniversite öğrencileri, İstanbul’un yeni çehresi için özgün öneriler sundu.

İstanbul’un çok kimlikli yapısına, tarihi, turistik, sosyal ve ekonomik değerlerine uygun, alternatif gelecek kurgularına duyduğu ihtiyaçtan yola çıkarak, İnanlar İnşaat ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde açılan “İstanbul’un Geleceği İçin Alternatif Öneriler” yarışması, Türkiye’deki tüm üniversitelerden ilgi gördü.

Akademisyen ve öğrenciler, İstanbul’un geleceğine yön vermek için yarıştı

Jüriyi, Adnan Kazmaoğlu, Çağlar Keyder, Haydar Karabey, İclal Dinçer, İlhan Tekeli, Murat Güvenç, Sema Erder'in üstlendiği ve iki ayrı kategoride gerçekleşen yarışmada, öğrencilerden kente bakışları ve yaratıcı görüşleri ile İstanbul için alternatifler sunmaları talep edildi. Akademisyenler ise yarışma için akademik dünyadan kenti yeni ve bütünsel bir bakışla değerlendirdi.

Yarışma, İstanbul için disiplinlerarası bir köprü kurdu

Mimarlık, kentsel tasarım ve şehircilik gibi disiplinlerden gelen yarışmacıların, şeffaflık gibi kavramlar üzerinden İstanbul’un geleceğine yönelik önerilerde bulunduğu yarışma, hızla büyüyen bir metropol olarak kentin çeşitli sorunlarına farklı çözümleri gündeme getirdi.

Projelerin odak noktası, çevre ve kentsel dönüşüm oldu

Ekolojik sürdürülebilirlik, kentsel dönüşüm, kentsel koruma kavramlarının merkezde yer aldığı yarışma projelerinde, insanın kentin gelecek kurgusunda kaybettiği değeri yeniden kazanması ve kentin demokratik süreçlerini yenilikçi bir bakış açısıyla sunulmasını amaçlayan özgün öneriler yer aldı.

Yarışmanın ödül töreni bugün, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, jüri üyelerinden Prof. Dr. Haydar Karabey ve Mimar Adnan Kazmaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenci Kategorisi: Yarışmanın öğrenci kategorisinde 3 proje eşdeğer ödüle layık görülerek her projeye 10.000 TL değerinde ödül verildi.

Eşdeğer Ödül:Azat Yalçın (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi )
Eşdeğer Ödül:Emir Atakan Yılmaz ve Deniz Hancıoğlu (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Eşdeğer Ödül:Emre Ekmekçiler (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Akademisyen Kategorisi: Akademisyen kategorisinde ise Erbatur Çavuşoğlu, Julia Strutz ve Tim Devos’tan oluşan grubun projesi, büyük ödüle layık görüldü ve 40.000 TL’nin sahibi oldu. Eşdeğer ödüllerin sahiplerine akademisyen kategorisinde 12.000 TL takdim edildi.

Birinci: Erbatur Çavuşoğlu, Julia Strutz, Tim Devos (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi )
Eşdeğer Ödül: Adem Erdem Erbaş (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi )
Eşdeğer Ödül: İnci Olgun, Bahar Aksel Enşici, Sinem Özgür, Serim Dinç, Deniz Başar, Seher Demet Yücel (Danışman), Sibel Kırca (Danışman), Meral Abaklıoğlu (Yardımcı), Meryem Ergün (Yardımcı), Hande Gür (Yardımcı), Geldi Hanov (Yardımcı)   (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi )
Eşdeğer Ödül: Ayşe Nur Ökten, Yiğit Evren, Aslı Kıyak İngin, Elif Müftüler, Halit Kandemir, Hraç Arslanyan, Özlem Tuna, Şeyma Avutmuşlu (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Eşdeğer Ödül: Kerem Ekinci, Özge Dinç, Sercan Altan (Yıldız Teknik Üniversitesi)

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/gelecek-istanbul-yarismasinin-sonuclari-belli-oldu_103124.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!