Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Gördüğün Anadolu’yu Fotoğrafınla Bize Anlat”

Aktüel Arkeoloji dergisi, '2. Ulusal Aktüel Arkeoloji ‘Anadolu’yu Fark Etme Zamanı’ Temalı Fotoğraf Yarışması'nı düzenliyor. Dergi, Anadolu’nun binlerce yıllık arkeolojik birikimini fark etmek, tanımak ve anlamak amacıyla; profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçılarını yarışmaya davet ediyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

“Gördüğün Anadolu’yu Fotoğrafınla Bize Anlat” “Gördüğün Anadolu’yu Fotoğrafınla Bize Anlat”
SON BAŞVURU TARİHİ 30 Eylül 2015
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 30 Ekim 2015
DÜZENLEYEN

Aktüel Arkeoloji Dergisi

WEB ADRESİ

www.tfsfonayliyarismalar.org

+ Ajandama Ekle

Anadolu’nun binlerce yıllık kültürel ve arkeolojik değerlerini farklı coğrafyalarda yaşayan insanlara ulaştırmayı amaçlayan yarışmanın seçici kurulu; Aykan Özener, Firdevs Sayılan, Haluk Sağlamtimur, Tahir Ün, Tuğrul Çakar ve Alberto Modiano’dan oluşuyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunu (TFSF) ise Ömer Gemici tarafından temsil ediyor. Derginin “gördüğün Anadolu’yu fotoğrafınla bize anlat” çağrısına uyarak Anadolu’yu gezenler, www.tfsfonayliyarismalar.org adresine çektikleri fotoğrafı yükleyerek, yarışmaya ücretsiz katılabiliyor.

Başvuru süresi 2 Ocak – 30 Eylül 2015 olarak açıklanan yarışmada birinciye 3.500 TL, ikinciye 2.500 TL, üçüncüye ise 1.500 TL para ödülü verilecek. 30 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak yarışmanın sonuçları, Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin Kasım-Aralık 2015 sayısında ve TFSF’nin www.tfsf.org.tr ile tfsfonayliya­rismalar.org adreslerinden duyurulacak. Ödül alan fotoğraflar TFSF’nin web sayfalarında yayınlanacak ve TFSF yayını Almanak 2015’te yer alacak.

Aktüel Arkeoloji Yazı İşleri Müdürü Murat Nağış'ın yarışmayla ilgili görüşleri şöyle:

“Anadolu uygarlıkları, arkeoloji, antik kentler, ören yerleri, kutsal alanlar, tapınaklar, geçmişin izinde arkeologlar, kazı alanı çalışanları, mimarlar, restoratörler, turistler, köylüler, rehberler… Kısaca, Anadolu Uygarlığı içinde yaşayan herkesi kapsayan ve kendini, binyıllara yayılan Anadolu’nun bir parçası gibi hisseden profesyonel ve amatör fotoğrafçılar, gördüğü Anadolu’yu fotoğrafıyla bize anlatsın istiyoruz. Böylece,  binyıllar boyunca ‘güneşin doğduğu yer’ anlamına gelen Anadolu’nun ışığından beslenerek ortaya çıkan kültürlerin bize bıraktıklarını kaydetmek ve kaydedileni fotoğraf sanatçılarının gözüyle dünyaya tanıtmak, neye sahip olduğumuzu fark etmek ve ettirmek mümkün olacak”.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/gordugun-anadoluyu-fotografinla-bize-anlat_127637.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!