Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

I. Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye'de peyzaj mimarlığında çağdaş ve yenilikçi tasarımların sosyal-kültürel boyutunun ve kamu yararına kullanımının önemi ile peyzaj mimarlığı faaliyetlerinin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi ve kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla düzenlenen I. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri'nin sonuçlar açıklandı.

yapi.com.tr



ürkiye’de peyzaj mimarlığında çağdaş ve yenilikçi tasarımların sosyal-kültürel boyutunun ve kamu yararına kullanımının önemi ile peyzaj mimarlığı faaliyetlerinin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi ve kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla düzenlenen I. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’nin sonuçlar açıklandı.

Peyzaj Mimarları Odası tarafından her yıl farklı bir tema ile düzenlenmesi planlanan Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülü’nün ilki, bu yıl "Yaya Alanları ve Meydanlar" teması ile gerçekleştirildi.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda Uygulanmış Proje Dalı’nda iki isim ipi göğüsledi. Selami Demiralp “Aksaray Kent Meydanı, Çevre Düzenleme ve Kentsel Tasarım Projesi” ile ödül layık görülürken, Tülay Tosun da “Kadriye Belediyesi Yaya Yolu ve Meydan Projesi” ile ödülü kazanan ikinci isim oldu.

Proje Dalı Ödülü’nünNewport Meydanı Uluslar arası Fikir Yarışması Projesi” ile Sunay Erdem’e gittiği ödül programında, Onur Ödülü ise Prof. Dr. Yüksel Öztan’ın oldu. Öztan, tüm meslek hayatı boyunca peyzaj mimarlığına verdiği hizmetler nedeniyle I. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Söz konusu değerlendirmeler dışında, her biri üstün nitelikleri ve uygulamaları ile dikkat çeken projelere de TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Teşekkür Belgesi verildi. Onurlandırılan projeler ve sahipleri şöyle sıralanıyor:

Aynur AKDAŞ, Denizli Albayrak Meydanı-Gümüş Yıldız Anıtı Projesi
Prof. Dr.İlçin ASLANBOĞAN, Demiryolu Gezi Bandı Projesi
Ar.Gör. Bahar ETLİ, Tekirdağ Valiliği Atatürk Anıtı ve Tören Alanı Projesi
Prof. Dr. Aslı KORKUT
Zübeyde ÖZSU
, Side Antik Kent Meydanı Girişi Projesi
Yrd. Doç.Dr. Elif Ebru Şişman

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/i-peyzaj-mimarligi-odulleri-sahiplerini-buldu_69037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!